. جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳

کد خبر: 267 تاریخ انتشار : چهارشنبه 12 فروردین 1394 | 06:52 ق.ظ

رویارویی نزدیک هواپیمای شناسایی ایرانی و بالگرد آمریکایی در خلیج‌فارس

شبکه خبری سی‌ان‌ان بر اساس اطلاعات رسیده به منابع خود مدعی شد که یک فروند هواپیمای شناسایی ایرانی از فاصله‌ای بسیار نزدیک به یک بالگرد آمریکایی گذشته است. بر اساس این گزارش، مقامات نظامی آمریکا تاکنون این موضوع را مخفی نگاه داشته‌اند و معتقداند که مانور خلبانی ایرانی، می‌توانسته به حادثه‌ای خطرناک منجر شود. یک […]

خبرگزاری فارس: رویارویی نزدیک هواپیمای شناسایی ایرانی و بالگرد آمریکایی در خلیج‌فارس

شبکه خبری سی‌ان‌ان بر اساس اطلاعات رسیده به منابع خود مدعی شد که یک فروند هواپیمای شناسایی ایرانی از فاصله‌ای بسیار نزدیک به یک بالگرد آمریکایی گذشته است.

بر اساس این گزارش، مقامات نظامی آمریکا تاکنون این موضوع را مخفی نگاه داشته‌اند و معتقداند که مانور خلبانی ایرانی، می‌توانسته به حادثه‌ای خطرناک منجر شود.

یک مقام آگاه و البته بی‌نام آمریکایی به سی‌ان‌ان گفته: «فکر می‌کنیم (فرماندهان) محلی دستور این کار را داده‌اند.»

بر اساس روایت رسیده به این شبکه خبری آمریکایی، یک فروند بالگرد مسلح MH-60R از عرضه ناو یواس‌اس‌کارل‌وینسون به پروزا درمی‌آید و لحظاتی بعد، با یک هواپیمای شناسایی ایرانی مواجه می‌شود.

خلبان بالگرد آمریکایی که در تمام مدت ماجرا با ناو در تماس بوده، می گوید که هواپیمای ایرانی دو بار نزدیک می‌شود و در نزدیکی بالگرد دور می‌زند؛ خلبان آمریکایی گفته که هواپیما یک نوبت تا فاصله ۵۰ یاردی (۴۶ متری) نزدیک شده است.

خدمه ناو یواس‌اس‌کارل‌وینسون از این واقعه عکس گرفته‌اند ولی ارتش آمریکا قصدی برای انشتار آنها ندارد.

خبرنگار سی‌ان‌ان می‌گوید که برای اطلاع از روایت ایرانی‌ها از این ماجرا به مقامات مربوطه در این کشور رجوع کرده ولی پاسخی نگرفته است.

رویارویی ایرانیان با ناوها و پرنده‌های نظامی بیگانه آمریکایی در خلیج‌فارس بی‌سابقه نیست.

در تاریخ ۱۲ تیر سال ۱۳۶۷، یک فروند هواپیمای مسافربری ایرانی با ۲۹۰ سرنشین (از جمله ۶۶ کودک) در حال پرواز بر فراز خلیج‌فارس بود که ناو یواس‌اس وینسنس متعلق به نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا دو موشک هدایت شونده به سمت آن شلیک کرد و همه سرنشینان آن را کشت.

این حادثه از نظر میزان تلفات انسانی، هفتمین جنایت مرگبار هوایی تاریخ است.

آمریکا هرگز عذرخواهی نکرد و هیچ‌کدام از خدمه ناو وینسنس تحت پیگرد قرار نگرفتند؛ حتی ویلیام راجرز فرمانده ناو جنگی آمریکا در پایان خدمت خود مدال شجاعت گرفت.

انتهای پیام/

 

نظرات بینندگان:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 + 13 =