معاون جهاد کشاورزی جنوب کرمان عنوان کرد: کشاورزان از کشت بیرویه محصولاتی مانند سیبزمینی، پیاز، گوجهفرنگی و هندوانه خوداری کنند
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: سازمان تسهیلات کافی برای توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در اختیار سرمایهگذاران قرار میدهد.
به گزارش سایت کنارصندل، مهندس اسلام شاهرخی با تبریک آغاز فصل زراعی سال ۹۵-۹۴ به کشاورزان و تولیدکنندگان پرتلاش این منطقه اظهار داشت: امیدواریم، کشاورزان با عمل به توصیههای فنی و کارشناسی مجموعه سازمان و رعایت الگوی کشت ابلاغی از سوی مراکز خدمات سال زراعی موفقی را پشت سر بگذارند.
وی بیان داشت: سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان با توجه به مصرف سرانه کشور، میزان تولید در استانهای سردسیری و ذخیره انباری در این مناطق و همچنین هماهنگی معاونت زراعت و مدیر کل سبزی و صیفی وزارتخانه یک برنامه کشت تهیه و برای اجرا به مراکز خدمات ابلاغ کرده است.
شاهرخی تصریح کرد: بر همین اساس از کشاورزان تقاضا میشود به این برنامه ابلاغی توجه و عمل کرده و از کشت بیرویه محصولاتی مانند سیبزمینی، پیاز، گوجهفرنگی و هندوانه خوداری کنند.
وی افزود: در سالهای اخیر در راستای توسعه کشاورزی منطقه تلاشهای زیادی از جمله در زمینه توسعه مکانیزاسیون و تکنولوژی تولید کودهای ماکرو و میکرو، تغذیه مناسب، رعایت مسائل مضر زراعی، مبارزه با آفات و بیماریها، اصلاح بذور هیبرید با ظرفیت تولید فراوان و … انجام گرفته است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: همچنین عملکرد محصولات در واحد سطح در کل کشور و به تبع آن در این منطقه چند برابر افزایش یافته است.
شاهرخی عنوان کرد: قطبهای تولید این محصولات مانند اردبیل، همدان، خراسان و آذربایجان شرقی با ایجاد انبارهای فنی و سردخانه شرایط نگهداری مازاد تولید خود را فراهم کرده و با این اقدام خلأ و کمبود سیبزمینی و پیاز را که در ماههای پایانی سال با آن مواجه بودیم، برطرف میکنند.
وی ادامه داد: از طرفی با توجه به اینکه تولید این منطقه خارج از فصل است و پاییز و زمستان شرایط اقلیمی مناسبی برای تولید ندارند، باید هزینههای بیشتری بپردازیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان اضافه کرد: به همین دلیل هزینههای تولید ما نسبت به این قطبهای تولید بسیار زیادتر شده و نمیتوانیم با آنها رقابت کنیم.
شاهرخی خاطرنشان کرد: از طرفی هزینه حمل و نقل محصولات این منطقه به دلیل بعد فاصله تا بازار بسیار بیشتر از آنها است و شرایط نگهداری از آنها وجود ندارد.
وی بیان داشت: با توجه به اینکه محصول سایر استانها بعد از منطقه جنوب کرمان به ترتیب شرایط اقلیمی به دست میآید، کشاورزان چارهای جز برداشت و ارائه آن به بازار در یک دوره زمانی کوتاه ندارند.
