مدیرکل دادگستری کرمان:
با تلاش اصحاب رسانه و اهالی قلم است که ملت فهیم و انقلابی ایران به سطح بالایی از درک و شعور سیاسی رسیده است
به گزارش سایت کنارصندل ،عصر روز پنج شنبه در نشست صمیمی اهالی رسانه و خبری جنوب کرمان با مدیرکل دادگستری،دادستان مرکز کرمان و حوزه قضایی جیرفت ضمن تشریح وظایف رسانهها در تشویق حضور حداکثری به بایدها و نبایدهای تبلیغات انتخاباتی اشاره شد.
مدیرکل دادگستری کرمان گفت: با تلاش اصحاب رسانه و اهالی قلم است که ملت فهیم و انقلابی ایران به سطح بالایی از درک و شعور سیاسی رسیده است که کمتر کشوری در دنیا وجود دارد که از این رشد سیاسی برخوردار باشد و حساس، با بصریت و با عقلانیت بالایی از منافع ملی دفاع میکنند.
وی ضمن اشاره به نقش رسانهها در امر مهم برگزاری انتخابات و بیان انتظارات و توقعات دستگاه قضایی را از اصحاب رسانه در این مقطع حساس خواستار شد.
وی ادامه داد: واقعیت مطلب این است در جامعه امروزی این باور همگانی وجود دارد که توسعه و رشد فرهنگ عمومی در همه ابعاد جامعه محصول تلاش، همت، کوشش و اقدامات اصحاب رسانه است و این کارکرد در رسانهها در عرصه جهانی مطرح است، اما در نظام مقدس جمهوری اسلامی به خاطر ویژگیهایی که وجود دارد و خصایصی که جمهوری اسلامی در منطقه برخوردار است، کارکرد رسانهها به طور برجستهتر مطرح است.
موحد سهم رسانههای دیداری، شنیداری، مکتوب و مجازی را در ارتقاء فرهنگ عمومی، دانش و شعور سیاسی مردم ایران مثبت ارزیابی کرد و گفت: نقش رسانهها در عرصه انتخابات بینظیر و بیبدیل است و این مطلب اذعان بسیاری از کارشناسان حوزه فرهنگ و رسانه است.
وی با تشریح سه اصل موثر بر دوام انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: مردمی بودن نظام یعنی در بستر انتخابات، مردم پشتیبانی و وفاداری خود را به انقلاب، نظام و آرمانهای مقدس رهبر کبیر انقلاب اعلام میدارند و همین حضور و پشتوانه مردمی است که جایگاه ایران اسلامی را در دنیا به عنوان یک نظام سیاسی موفق و الگو تثبیت میکند و آنها را متقاعد میسازد که برای دستیابی به چنین نظام سیاسی و مردمسالاری دینی تلاش و مجاهدت کنند.
موحد با اشاره به انتظارات از رسانهها بیان داشت: همگان این انتظار را از اصحاب رسانه در سطح ملی، استانی و منطقهای دارند که با توجه به اینکه دو انتخابات بسیار مهم و سرنوشتساز پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی را در هفتم اسفند سال جاری در پیشرو داریم، و این مهم با حضور پرشور و بانشاط برگزار میشود و رسانهها به رسالت خود همانند ادوار گذشته عمل کنند.
موحد رسانههای استان کرمان را نجیب توصیف کرد که عقلانی عمل میکنند و ادامه داد: همیشه تأکید شده است که ما نجیبترین و عقلانیترین رسانههای جمعی را در استان کرمان داریم و اهالی رسانه در همه مقاطع با درک مسئولیت خطیر خود در استان کرمان در همه عرصهها با شایستگی از عهده رسالت دینی و ملی خود برآمدهاند.
وی در ادامه با بیان انتظاراتش از اهالی رسانه افزود: انتظار ما این است که رسانهها بر اساس منویات و رهنمودهای مقام معظم رهبری در این دو انتخابات سرنوشتساز مشارکت کنند و فرمایشات معظمله را نصبالعین قرار داده و در تبلیغات انتخاباتی حول بیانات ایشان قلم بزنند و حرکت کنند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان خطاب به اهالی رسانه گفت: توجه داشته باشید که بایستی در عرصه انتخابات با گزارشات و القائات بیگانگان و معاندان هوشیارانه برخورد کرده و به آنها اعتماد نکنید.
وی با تأکید بر این مطلب که با هوشیاری و توکل بر خدا، نقاط قوت کشور و دستاوردهای نظام را بیان و مراقبت کنید که مطالب مخالف مصالح نظام و عمومی را در بین جامعه منتشر نشود، تصریح کرد: در کنار آنچه بیان شد، قانونمحوری، ترویج و توصیه قانونگرایی در فرآیند برگزاری انتخابات را به طور جدی مورد توجه قرار دهید، ضمن اینکه خود در حوزه فعالیتهای انتخاباتی در چارچوب قانون حرکت میکنید، تمامی اشخاص دخیل در امر انتخابات را توصیه به قانونمداری و پرهیز از قانونگریزی کنید.
موحد بیان داشت: انتظار میرود، رسانههای جمعی در این ایام بخش اعظم ظرفیت خود را معطوف به رشد و آگاهی عمومی در زمینه اهمیت انتخابات و مشارکت مردم در آن کنند.
وی مقابله با بداخلاقیهای انتخاباتی را از رسانهها خواستار شد و افزود: با تبلیغات ضد ارزشی و بداخلاقیهای انتخاباتی به طور جدی مقابله کنید و اصول و ارزشهای اخلاقی را مبنای کار خود قرار بدهید و تأکید میکنم در تبلیغات انتخاباتی ادبیات صادقانه، فاخر و در عین حال جذاب را به کار ببرید.
مقام عالی قضایی در استان کرمان تصریح کرد: بدون استفاده از الفاظ و تعابیر غیراخلاقی مطالب شورانگیز و جذاب را برای مردم منتشر سازید.
وی پرهیز جدی رسانهها را از نگاه کاسبکارانه به انتخابات مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: از رسانهها انتظار است که به انتخابات به عنوان یک فرصت و دیدگاه تجاری کاسبکارانه نگاه نداشته باشند، بلکه پرداختن به انتخابات و تبلیغات به عنوان یک وظیفه ملی و تکلیف اجتماعی مورد عنایت قرار بگیرد و مراقب باشند، سیاهنماییها و تبلیغات مسموم در رسانههای شما انعکاس پیدا نکند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان احترام به دستاوردهای نظام را توسط رسانهها مورد تأکید قرار داد و گفت: دستاوردهای نظام را مورد احترام قرار بدهید و در عین حال به نقد منصفانه و مشفقانه در مورد عملکرد کاندیدا و ارکان انتخابات بپردازید، نقد را با تخریب اشتباه نکنید، نقد لازم و تخریب ممنوع است.
وی افزود: رسانهها حق ندارند، آگهی و یا مطالبی را علیه کاندیدا درج کنند و مدیران مسئول باید مطالب را قبل از انتشار بررسی کنند و اگر تشخیص بدهند، نیشدار است و موجب هتک حرمت میشود از چاپ و انتشار آن خودداری کند.
نماینده عالی دستگاه قضایی در استان کرمان با بیان متن صریح ماده ۶۴ انتخابات مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: به خاطر داشته باشید، هیچ داوطلبی حق ندارد، علیه داوطلب دیگری تبلیغ کند و فقط باید شایستگیهای خود را بگوید و با تخریب دیگری نباید خود را تثبیت کند، هرگونه هتک حرمت و حیثیت نامزدها برای عموم ممنوع است.
موحد در ادامه بیان نبایدهای انتخاباتی گفت: دقت کنید، تشویش اذهان عمومی چه در فضای مجازی و غیره و استفاده از امکانات مخابراتی و فضای مطبوعات و شبنامه ممنوع و جنبه جزایی دارد و اگر یک نامهای نوشته شود و کسی حدسیات و گمانهزنیهای خود را بخواهد به جامعه القاء کند و از ابزار رسانه در کنار آن استفاده کند، نابهجا است.
وی با این توضیح که “مطالبی که موجب نگرانی و یأس مردم میشود و ذهن مردم را خراب میکند به عنوان مطالب خلاف واقع نباید منعکس شوند”، گفت: باید مراقبت کنیم، هیچ مطلب و محتوایی که در امر برگزاری انتخابات اخلال ایجاد میکند، منتشر نکنید و یا اینکه بگویید، فلان کاندیدا انصراف داد و یا هر مطلبی که منجر به کاهش مشارکت مردم بشود نیز مسئولیت کیفری دارد.
وی پرهیز از انتشار طرح مسائل قومی و قبیلهای مورد تأکید قرار داد و بیان داشت: پرهیز از طرح مسائل منطقهای و قبیلهای، استفاده تبلیغاتی توسط رسانههایی که امکانات آنها متعلق به دولت است و صدا و سیما که بودجه آن از طریق منابع عمومی تأمین میشود، حق ندارند له و یا علیه کاندیدایی مطلبی را منتشر کنند.
موحد استفاده ابزاری از زنان در تبلیغات انتخاباتی را ممنوع دانست و خاطرنشان کرد: در استفاده از تصاویر کاندیدای زن باید موازین شرعی رعایت شود در غیر این صورت مطابق قوانین فعلی ما ممنوعیت دارد.
وی عدم انتشار اسناد طبقهبندی شده را متذکر شد و گفت: اسناد طبقهبندی شده را نمیتوانیم منتشر کنیم و رسانهها باید مراقبت کنند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان بهکار بردن عناوین غیر واقع را از دیگر مسائلی برشمرد که باید مورد توجه اهالی رسانه باشد و اظهار داشت: باید دقت کرد، عناوین و سوابق غیر واقع را نباید منتشر کنید، سوابق اداری خلاف واقع را نیز منتشر نکنید با ابراز تأسف دیده میشود، ادعای کذب و غیر واقعی بعضاً توسط داوطلبین بیان و توسط رسانهها منتشر شده است.
وی بر حفظ حریم خصوصی افراد تأکید کرد و افزود: حریم خصوصی افراد در قالب صوت و تصویر قابل انتشار نیستند و همچنین انتشار نظر شخصیتهای دولتی در تأیید کاندیدا با ذکر عناوین نیز ممنوع است.
موحد انتشار هر گونه هجونامه را جرم دانست و گفت: رسانهها حق ندارند، بدون رضایت شخصی علت رصد صلاحیتها را منتشر کنند، زیرا اگر شکایتی صورت بگیرد، ایجاد مسئولیت دارد، ممکن است، پیش بیاید که بگویند، علت رد صلاحیت فلان فرد این است و شما سریع دست به قلم شوید و به خاطر طرح مسائل خصوصی از شما شکایت میکنند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه چرا باید منتظر طرح شکایت باشید و آیا ارشاد و یا دستگاه قضایی برای برخورد جرائم انتخاباتی نمیتوانند، وارد عمل شوند، گفت: جرائم انتخاباتی بر دو دستهاند، یک سری جنبه خصوصی دارند، مانند اینکه به داوطلب اهانت بشود و یا مطالب کذبی علیه آن منتشر کرد و هرگونه مطلب که جنبه تخریبی داشته باشد، رسیدگی به این موضوع مستلزم شاکی خصوصی است و بدون این دستگاه قضایی راساً نمیتواند، ورود کند اما دسته دوم جرائم انتخاباتی جنبه عمومی دارند و تعقیب و پیگیری آن توسط دادستان صورت میگیرد.
موحد تصریح کرد: برخی جرائم جنبه عمومی دارند که از جمله این موارد میتوان به خرید و فروش رأی، رأی دادن با شناسنامه جعلی، رأی دادن با شناسنامه غیر، بیش از یک بار رأی دادن، هرگونه تقلب در برگ تعرفه و اوراق اخذ رأی و صورتجلسات مربوط به آرای، یا هرگونه اقدامی که موجب اخلال در امر انتخابات بشود و استفاده از امکانات عمومی برای کاندیدای خاص جنبه عمومی دارند، اشاره کرد که در این موارد دادستان میتواند، ورود کند.
وی از تشکیل چهار پرونده جرائم انتخاباتی در جیرفت خبر داد و گفت: در جیرفت چهار پرونده در زمینه تبلیغات زودهنگام تشکیل شده است که به آنها رسیدگی میشود و یکی از آسیبهایی که در حوزه تبلیغات انتخاباتی، جامعه گرفتار شده و با ابراز تأسف برخی کاندیدا با سوءاستفاده از موقعیت جامعه و وضعیت اقتصادی مردم با توسل به هر شیوه نامتعارف و بعضاً نامشروع از جمله تخریب رقبا و بیان وعدههای غیرمسئولانه و خارج از حیطه مسئولیت نمایندگان و سوءاستفاده از موقعیتهای شغلی با برگزاری انواع جشنهای نامتعارف و راه انداختن کارناوالهای انتخاباتی و دادن شام و نهار و هدیههای ناچیز و یا گرانقیمت با افراد ذینفوذ و صرف هزینههای گزاف و شاید شبههناک، که معمولاً این قبیل هزینهها زیر بار دین دیگران رفتن را به دنبال دارد، عمل میکنند که جای تأمل دارد.
موحد تصریح کرد: بسیاری از ارزشهای اجتماعی، دینی و اخلاقی ما در بحث تبلیغات انتخاباتی آسیب میبیند که وظیفه رسانهها است با ضد ارزشها مقابله کنند و اجازه ندهند این سبک و سیاق ضد اخلاقی بهینه شود و باید این فرهنگ تغییر پیدا کند.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه نحوه برخورد با تبلیغات زودهنگام و جلسات خانگی چگونه است، افزود: آنچه که تحت عنوان تبلیغات زود هنگام شناسایی شده است، تبلیغات تعریف شده است، شاید بعضی از رفتارها از دید عمومی تبلیغات زودهنگام باشد اما در واقع اینگونه نباشد و اینکه جلسات خانگی رونق دارد و در یک مکان خصوصی تشکیل میشوند را نمیتوان، جلوی آن را گرفت و از طرفی هم شور، نشاط و شوق انتخاباتی باید از یک جایی شروع شود.
رئیس کل دادگستری استان کرمان در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه رهاورد برگزاری نشست با کاندیدای جنوب کرمان چه بوده است، افزود: جیرفت دومین شهرستانی است که جلسات مشترکی داشتیم در حوزه استان هم ما دغدغهها و انتظارات را مطرح کردیم و تهدیدات و چالشها را توضیح دادیم و آنها هم انتظارات را از دستگاه قضایی مطرح کردند و حسن این جلسه وفاقنظر بود و نظر مخالفی دیده نشد.
وی اظهار داشت: در عین حال کاندیدا یک سری انتظارات از مجریان، ناظران و دستگاه قضایی داشتند و یک گمانهزنی بود که جواب دادیم، بعضی از مطالب لازم بود به مجموعههای دیگر ارائه شود که ارسال میکنیم.
انتهای پیام/.