دکتر حمزه نماینده مردم پنج شهرستان جنوبی:
ایجاد داروخانههای گیاهی موجب تخریب نظام توزیع دارویی کشور می شود
به گزارش سایت کنارصندل, عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بر لزوم ایجاد داروخانه های گیاهی برای جلوگیری از خام فروشی، کاهش تخلفات عطاری ها و همچنین افزایش کشت گیاهان دارویی تاکید کرد.
احمد حمزه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در واکنش به اظهارات دبیر انجمن داروسازان مبنی بر اینکه ایجاد داروخانههای گیاهی موجب تخریب نظام توزیع دارویی کشور می شود، تصریح کرد: به نظر میرسد طرح این موضوع بیشتر به دلیل منافع شخصی و اقتصادی داروسازان باشد تا دلسوزی برای نظام دارویی کشور، زیرا ایجاد داروخانه های گیاهی کاهش تخلفات این عرصه و ساماندهی عطاری ها را به همراه خواهد داشت.
نماینده مردم کهنوج، فاریاب، منوجان، رودبار و قلعه گنج در مجلس شورای اسلامی، افزود: به طور قطع ابلاغ آئین نامه تاسیس داروخانه های گیاهی از سوی وزارت بهداشت به صورت شتابزده نبوده و بر اساس کار کارشناسانه و برنامه ریزی اصولی انجام شده زیرا واقعیت آن است که در راستای ساماندهی بازار رها شده طب سنتی چنین اقدامی از سوی وزارت بهداشت بسیار ارزشمند و پسندیده است.
ایجاد داروخانه های گیاهی هیچ گونه مغایرت و تداخلی با نظام دارویی کشور ندارد
حمزه با بیان اینکه ایجاد داروخانه های گیاهی هیچ گونه مغایرت و تداخلی با نظام دارویی کشور ندارد، ادامه داد: هم افزایی طب سنتی و نوین و برقراری تعامل منطقی میان آنها در راستای درمان بهتر بیماری ها بسیار موثر است.
لزوم ایجاد داروخانه های گیاهی برای جلوگیری از خام فروشی داروهای گیاهی و کاهش تخلفات عطاری ها
نماینده مردم کهنوج، فاریاب، منوجان، رودبار و قلعه گنج در مجلس دهم، بر ضرورت ایجاد داروخانه های گیاهی برای جلوگیری از خام فروشی گیاهان و کاهش تخلفات عطاری ها تاکید کرد و گفت: اگر داروخانه های گیاهی برای مردم شناخته شوند عطاری ها به تبع آن استانداردهای لازم را رعایت کرده و در کنار این تولید و صادرات گیاهان دارویی ارتقا و وضعیت نامناسب طب سنتی سروسامان یافته و مهمتر از آن مصرف منطقی فرآورده های گیاهی و ایجاد درآمدزایی را برای کشور به همراه دارد.
برای جلوگیری از تخلفات عطاری ها اداره آنها باید به سازمان غذا و دارو واگذار شود
عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه برای جلوگیری از تخلفات عطاری ها اداره آنها باید به سازمان غذا و دارو واگذار شود، تصریح کرد: برای تحقق این کار باید توافق مناسبی میان خانه اصناف و وزارت بهداشت انجام شود تا نظارت و مجوزهای عطاری ها زیر نظر مستقیم سازمان غذا و دارو صادر شود تا از این وضعیت نامطلوب خارج شوند.
سید مهدی سجادی، دبیر انجمن داروسازان ایران به تازگی به دنبال ابلاغ آیین نامه داروخانه های گیاهی از سوی وزارت بهداشت، گفت: راه اندازی داروخانه های گیاهی نه تنها موجب ساماندهی عطاری ها نخواهند شد، بلکه ایجاد مکان سومی در کنار بیش از ۱۰ هزار داروخانه و ۵ هزار عطاری، فرآیند نظارت را پیچیده تر و در نهایت به فساد و تخریب نظام دارویی کشور منتهی می شود.