. دوشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۳

کد خبر: 62311 تاریخ انتشار : چهارشنبه 4 آبان 1401 | 12:04 ب.ظ

خرمای کلوته کرمان ۲ ماه پس از برداشت به ثمر نشست

مسئولان کرمان می‌گویند مقدمات برگزاری جشنواره‌ای ملی را با حضور تولیدکنندگان، صادرکنندگان و نیز سفیران کشورهای خارجی طی اواخر آبان تدارک دیده‌اند تا خرمای ایرانی کلوته را بیشتر در جهان معرفی کنند و صادرات این محصول که ۸۰ درصد آن متعلق به جنوب کرمان است نیز افزایش یابد. به گزارش کنارصندل و نقل از خبرنگار […]

مسئولان کرمان می‌گویند مقدمات برگزاری جشنواره‌ای ملی را با حضور تولیدکنندگان، صادرکنندگان و نیز سفیران کشورهای خارجی طی اواخر آبان تدارک دیده‌اند تا خرمای ایرانی کلوته را بیشتر در جهان معرفی کنند و صادرات این محصول که ۸۰ درصد آن متعلق به جنوب کرمان است نیز افزایش یابد.

خرمای کلوته کرمان ۲ ماه پس از برداشت به ثمر نشست

به گزارش کنارصندل و نقل از خبرنگار ایرنا خرمای کلوته که فصل برداشت آن مربوط به ۲ ماه پیش در شهریورماه است به عنوان خرمایی ایرانی و منحصر به این کشور شناخته می شود که با توجه به کیفیت و خصوصیات خاص آن می توان برای صادرات بیشتر آن سرمایه گذاری کرد.

جشنواره خرمای کلوته جنوب کرمان با هدف حل موانع پیش روی صادرات، ارائه آموزش های تخصصی به تولید و صادرکنندگان و نیز معرفی افزون تر به بازارهای هدف تدارک دیده شده و دومین دوره آن امسال درحالی برگزار می شود که نخستین دوره آن سال ۹۸ برگزار شده بود.

اکنون این خرما عمدتا به کشورهای روسیه، قزاقستان، افغانستان و شماری از کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود. متولیان امر تلاش دارند با برگزاری دومین جشنواره ملی خرمای کلوته این رقم خاص خرما را بیشتر به معرفی کنند. البته مخاطبان این جشنواره را طیف گسترده ای از سفیران خارجی گرفته تا کشاورزان و بازرگانان تشکیل می دهد.

مختصات کلوته

خرمای کلوته یا کلیته شباهت زیادی به خرمای مضافتی دارد اما وجه تمایز این ۲ رقم خرما را می توان در رنگ روشن تر خرمای کلوته و طعم متفاوت تر آن دانست. خرمای کلوته دارای رنگی متمایل به قهوه ای تیره و دارای بافتی نرم و مرطوب است.

بیش از ۹۰ هزار تُن خرمای کلوته در جنوب کرمان که به هندوستان ایران شهرت دارد تولید می شود که ۴۵ هزار تن آن به صادرات می انجامد. سطح زیر کشت انواع خرما در جنوب استان کرمان ۳۱ هزار هکتار و بیشترین سهم آن نیز مربوط به شهرستان عنبرآباد است.

پای صحبت رییس جهاد جنوب کرمان

رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان درباره خرمای کلوته و جشنواره ای که برای این رقم خرما تدارک دیده شده به خبرنگار ایرنا گفت: خرمای کلوته خاص جنوب استان کرمان است و ۸۰ درصد در این منطقه تولید و اولین خرمای صادراتی جنوب محسوب می شود.

احمد احمدپور با بیان اینکه این رقم از نظر اکولوژیکی و آفات نسبت به سایر اقلام تحمل و مقاومت بیشتری دارد و رویکرد ما معرفی و تولید بیشتر آن است، ادامه داد: کلوته در بازار بخوبی جا افتاده و در مقایسه با خرمای مضافتی در مقابل آفات آن ریزش ها را ندارد، ضمن اینکه خشکیدگی خوشه کمتر و حساسیت کمتری به شرایط سخت دارد.

وی اضافه کرد: مهمترین اهداف این جشنواره معرفی محصول به مخاطبان صادرکنندگان از جمله سفیران کشورها، اتاق های بازرگانی کشور و البته ارائه مشاوره های تخصصی به سردخانه داران و تولیدکنندگان است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان یادآور شد: در این جشنواره به دنبال بررسی چالش ها بویژه آفت سوسک سرحنایی هستیم و افرادی که در این زمینه می توانند کمک کنند هم دعوت می شوند تا پنل های تخصصی هم در جشنواره برگزار شود.

همزمان جنوب کرمان را نیز معرفی می کنیم

دبیر اجرایی این جشنواره و مدیر اجرایی دفتر اتاق بازرگانی جنوب کرمان هم به ایرنا گفت: رویکرد ما در این جشنواره گسترش زیرساخت های مرتبط با بخش بازرگانی، خدمات، سورتینگ و بسته بندی است.

علی محبان افزود: بازار صادراتی برای این نوع خرما از اوایل سال ۱۳۹۰ در روسیه ایجاد شد اما اکنون عمدتا به کشورهای روسیه، قزاقستان، افغانستان و شماری از کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود.

وی ادامه داد: در دور اول جشنواره که سال ۱۳۹۸ در شهرستان کهنوج برگزار شد کشورهایی همچون جمهوری آذربایجان، هندوستان و اندونزی هم سفارش دادند اما به دلیل ظرفیت تولید، صادرات به این کشورها محقق نشد.

خرمای کلوته کرمان ۲ ماه پس از برداشت به ثمر نشست

دبیر اجرایی جشنواره ملی خرمای کلوته اظهار داشت: بیش از ۹۰ هزار تُن تولید خرمای کلوته در جنوب کرمان انجام که ۴۵ هزار تن آن صادر می شود.

وی اضافه کرد: تولید انواع خرما در کل کشور یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن است که از این میزان بیش از ۲۰۰ هزار تُن در جنوب کرمان انجام می شود؛ این میزان ۲۵ درصد ظرفیت صادراتی کشور را دربر می گیرد.

محبان با اشاره به اینکه در این جشنواره بازرگانان و سفیران کشورهای خارجی هم حضور دعوت می شوند گفت: برگزاری چنین جشنواره ای در شناخت منطقه نیز بسیار تاثیرگذار است به همین دلیل همزمان در حاشیه جشنواره، فیلم هایی با موضوعات گردشگری و معرفی صنایع دستی برای شرکت کنندگان پخش می شود.

وی افزود: در این جشنواره کارگاه هایی نیز برای ارتقای دانش در صنایع وابسته به خرما در حوزه هایی همچون صنایع بسته بندی برگزار خواهد شد.

محبان یادآور شد: برای افزایش تولید این رقم خرما، شیوه «کشت بافت» در دستور کار بلند مدت قرار دارد که در این نوع کشت محصول کیفیت بهتری دارد و با سرعت بیشتری نهال به دست تولید کننده می رسد؛ در این زمینه مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی جنوب کرمان کار را آغاز کرده است.

برگزاری جشنواره ملی خرمای کلوته با هدف معرفی بیشتر این رقم و افزایش صادرات آن برای روزهای ۲۹ و ۳۰ آبان ماه جاری در محل شهرستان عنبرآباد در جنوب استان کرمان و در نزدیکی شهرستان جیرفت برنامه ریزی شده است.

نظرات بینندگان:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 5 =