چرا ۲۵۰ اصله درخت مرکبات میجان در آتش سوخت؟
۲۵۰ اصله درخت مرکبات روستای میجان درجنوب کرمان درحالی سوخت که ناهماهنگی مسئولین مانع بزرگ اطفای حریق بود.
به گزارش کنارصندل به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان جمعه ۲۵ فروردین بخشی از باغات مرکبات روستای میجان در آتش سوخت و متاسفانه این حادثه خساراتی در پی داشته است.
فرزین بحرینی یکی از ساکنان محلی میجان گفت: حدودا ساعت ۱۶:۲۰ بود که به محل آتش سوزی رسیدیم ، ما عازم جیرفت بودیم به صورت اتفاقی صحنه آتش سوزی را دیدیم.
او میگوید: همان لحظه سریعا با آتش نشانی تماس گرفتم که متاسفانه جواب مناسبی دریافت نکردم وانگار نه انگار که اتفاقی رخ داده است.
بحرینی افزود: از مرکز آتش نشانی جیرفت یک شماره موبایل به ما دادند تا با آتش نشانی علی آباد تماس بگیریم ابتدا که پاسخگو نبودند پس از تماسهای مکرر باز هم جواب خوبی به ما ندادند فرد پاسخگو گفت باید با شهرداری جیرفت هماهنگ کنیم تا برای اطفای حریق بیایند.
فرزین بحرینی گفت: از همان ابتدای آتش سوزی تمام مردم محلی بدون توجه به نبود نیروهای آتش نشان به وسیله بیل وخاک وآب با کمک یکدیگر تلاش کردند تا آتش را خاموش کنیم متاسفانه حجم آتش زیاد بود و نمی شد نزدیک شویم اما مردم جهادی کار کردند و آتش مهار شد.
یک ساعت بعد از تماس، آتش نشانی سر رسید
او میگوید: حدودا ساعت ۵ونیم بود که ماشینهای آتش نشانی رسیدند که این لحظه آتش خاموش شده بود.
علی سنجری نسب یکی دیگر باغداران روستای میجان گفت: متاسفانه بخش زیادی از درختان مرکباتم در آتش سوخته است.
او افزود: از فرماندار تقاضا داریم وسایل آتش نشانی در اختیار دهیاران قرار دهند تا در چنین مواقعی کمک کننده باشد، دیر رسیدن ماشین آتش نشانی برای ما قابل توجیه نیست اگر به موقع حضور داشتند خسارت کمتری به ما کشاورزان وارد می شد.
فرج الله میجانی یکی دیگر از کشاورزان این روستا گفت: تعداد زیادی از درختان مرکباتش در آتش سوخته است و اگر تلاش ساکنان محلی نبود تعداد بیشتری از کشاورزان دچار آسیب می شدند، از دیر رسیدن ماشین آتش نشانی گلهمند هستیم.
سایر کشاورزان آسیب دیده در سانحه آتش سوزی تقاضا تجهیزات آتش نشانی در دهیاری را داشتند.
۲۵۰ اصله درخت مرکبات درآتش سوخت
احمد بلندنظر فرماندار جیرفت گفت: در حادثه آتش سوزی روستای میجان بیش از ۲۵۰ اصله درخت مرکبات سوخته است ومیزان خسارت ریالی از سوی سازمان جهاد کشاورزی هنوز اعلام نشده است.
او با اشاره به علت آتش سوزی افزود: به دلیل سهل انگاری یک فرد که آتش روشن کرده و پس از انجام کار خود آتش را خاموش نکرده، متاسفانه این حادثه اتفاق افتاده است.
بلندنظر ضمن تشکر از ساکنان روستای میجان گفت: مهار این آتش گسترده قبل از رسیدن ماشینهای آتش نشانی به همت جهادی مردم روستا صورت گرفت و آتش نشانان نیز تلاش خود را جهت خاموش کردن کامل آتش انجام دادند.
فرماندار جیرفت بیان کرد: با تماس خبرنگار و یکی از مردم محلی به فرمانداری منطقه سریعا هماهنگیهای لازم جهت اعزام ماشینهای آتش نشانی انجام شد.
نبود تجهیزات اطفای حریق در دهیاری ها
بلندنظر تصریح کرد: یکی از دلایل زمانبر شدن اعزام ماشین آتش نشانی به محل حریق فاصله مکانی شهر تا روستا است.
فرماندار جیرفت گفت: متاسفانه برخی از تماسها به مرکز آتش نشانی اطلاع رسانی بی مورد است و چندین بار اتفاق افتاده ماشین آتش نشانی به محل حریق اعزام شده، اما آتش سوزی رخ نداده از عموم مردم خواهشمندم تماس با آتش نشانی و اورژانس را شوخی نگیرند مسئله جان انسان در میان است.
او افزود: امور روستایی استانداری باید بخشداریها را به تجهزات و ماشین آتش نشانی مجهز کند که درخواست داریم برای بخشهای جبالبارز ساردوییه این امکانات را فراهم کنند.
بلندنظر اظهارداشت: مسئله اعزام ماشینهای آتش نشانی شهر به روستاهای اطراف یکی از مسائل مهم است که این امر مهم باید هرچه زودتر بررسی و حل شود.
فرماندار جیرفت گفت: با توجه به خشکسالیهای پی در پی، در فصل تابستان احتمال آتش سوزی را زیاد میکند و از مردم تقاضا داریم پس از روشن کردن آتش در طبیعت از خاموش شدن آن اطمینان کامل داشته باشند تا شاهد چنین حوادثی نباشیم.
تورج امیرافضلی شهردار جیرفت نیز درخصوص آتش سوزی روستای میجان گفت: پس از هماهنگی فرماندار ماشین آتش نشانی بلافاصله محل حریق اعزام شده است.
اعزام ماشین آتش نشانی باید با هماهنگی با فرماندار انجام می شد
او افزود: برای فرستادن ماشین آتش نشانی از جیرفت به محدوده خارج از شهر باید حتما با هماهنگی فرماندار انجام شود.
او در پاسخ به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با این پرسش که چرا پاسخ گویی آتش نشانی ضعیف عمل کرده است افزود: پاسخگوی مرکز آتش نشانی جیرفت و علی آباد موظف بوده بلافاصله موضوع را به شهرداری اطلاع رسانی کند.
امیر افضلی تصریح کرد: کارکنان آتش نشانی باید توجیه شوند که حتما با توجه به شرایط بحران بلافاصله پس از تماس اولیه جهت هماهنگی با شهرداری در ارتباط باشند.
شهردار جیرفت گفت: تلاش ساکنان محلی برای مهار آتش قبل از رسیدن آتش نشانان بسیار موثر بوده است.
قاسم رحیمی نیا مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان گفت: برای مهار آتش در روستای میجان نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی با هماهنگی فرماندار به محل حریق فرستاده شدند، در حادثه آتش سوزی این روستا همه باغاتی که آسیب دیده است مربوط به مستثتیات مردم بوده و اراضی ملی نبوده است.
نبود مدیریت بحران حلقه مفقوده حوادث روستایی
رحیمی نیا تصریح کرد: نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی در شرایط بحران این آمادگی را دارند که به صورت جهادی به سایر ادارات و نهادها کمک کنند.
دراین حادثه نبود مسئول متولی و جهادی که بتواند حادثه رخ داده را مدیریت کند کاملا مشهود بود و متاسفانه پاسکاری مسئولین به یکدیگر برای مردم قابل توجیه نیست، کشاورزانی که درختان بارور چند ساله خود را از دست داده اند اکنون منتظر پاسخی از سوی مسئولین هستند که چرا نباید تجهیزات آتش نشانی در هر دهیاری یا مرکز بخشی وجود داشته باشد تا به موقع به کمک آنان بیاید.