. پنج شنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۳

کد خبر: 98176 تاریخ انتشار : شنبه 24 شهریور 1403 | 12:30 ب.ظ

رصدخانه بام بهشت سومین رصدخانه بزرگ ایران و مرتفع‌ترین رصدخانه کشور در بخش ساردوئیه جیرفت افتتاح شد/تصاویر

به گزارش کنارصندل جمعه ۲۳ شهریور ماه ۱۴۰۳ رصدخانه‌ای مجهز و منحصر به فرد در بخش ساردوئیه شهرستان جیرفت، در دل کویر کرمان به بهره‌برداری رسید. این رصدخانه که با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و تلاش جانبازان صورت گرفته، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین و مرتفع‌ترین رصدخانه‌های ایران شناخته می‌شود. سیداحمد فاطمی؛ مدیرعامل شرکت پیشتازان جانباز […]

به گزارش کنارصندل جمعه ۲۳ شهریور ماه ۱۴۰۳ رصدخانه‌ای مجهز و منحصر به فرد در بخش ساردوئیه شهرستان جیرفت، در دل کویر کرمان به بهره‌برداری رسید. این رصدخانه که با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و تلاش جانبازان صورت گرفته، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین و مرتفع‌ترین رصدخانه‌های ایران شناخته می‌شود.

سیداحمد فاطمی؛ مدیرعامل شرکت پیشتازان جانباز در مراسم افتتاح این رصدخانه، با بیان اینکه تنها یک رصدخانه تحقیقاتی در کشور از این رصدخانه مرتفع‌تر است، اظهار کرد: این رصدخانه با ارتفاع ۲۸۰۰ متر از سطح دریا، امکان رصد خورشید، سیارات و اجرام آسمانی را در طول روز و شب فراهم می‌کند.

تلسکوپ‌های پیشرفته این رصدخانه، امکان مشاهده جزئیات بی‌نظیری از اجرام آسمانی را برای علاقه‌مندان فراهم کرده است.

وی با اشاره به بخش‌های مختلف رصدخانه اظهار کرد: آمفی تئاتر، کتابخانه، رستوران، رصد شب، رصد روز، و گنبد افلاک‌نما از بخش‌های این مجموعه گردشگری علمی است.

فاطمی بیان کرد: بخش گنبد افلاک‌نما در حال گردش است و بر روی آن سیاره تمرکز می‌کند و می‌توانیم آن را ببینیم.مدیرعامل شرکت پیشتازان جانباز اضافه کرد: در کل سایت در فاز اول ۵۷۰ میلیارد ریال هزینه شده و ۴۲ نفر مشغول به کار می‌شوند.

فاطمی افزود: هدف از ساخت این رصدخانه، ترویج علم نجوم، ایجاد یک قطب گردشگری علمی و ایجاد اشتغال برای مردم منطقه بوده است. ما در این پروژه، به طور کامل از نیروهای بومی استفاده کرده‌ایم و امیدواریم بتوانیم در سایر مناطق کشور نیز چنین پروژه‌هایی را اجرا کنیم.

مسئولان محلی و استانی از جمله استاندار کرمان و نماینده ولی فقیه در استان، از این پروژه حمایت کرده‌اند و بر اهمیت آن برای توسعه منطقه تاکید داشته‌اند.

این رصدخانه در شهر درب بهشت، بخش ساردوئیه شهرستان جیرفت واقع شده است. جیرفت در ۲۳۸ کیلومتری جنوب مرکز استان کرمان قرار دارد.

افتتاح این رصدخانه، گامی مهم در جهت توسعه علم و فناوری در کشور و ایجاد یک قطب گردشگری علمی در منطقه محروم ساردوئیه است. امیدواریم این رصدخانه بتواند به عنوان یک الگو برای سایر مناطق کشور باشد.

گزارش و تصاویر : امینه رزمی

نظرات بینندگان:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده + 6 =