. پنج شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳

کد خبر: 1616 تاریخ انتشار : سه شنبه 9 تیر 1394 | 10:52 ق.ظ

پای قاچاقچیان در میان است تب کنگو به کرمان هم رسید/ بیماری در جنوب کرمان مشاهده نشده است

چندی قبل بود که خبری از مرگ یک نفر در استان مازندران بر اثر ابتلاء به بیماری تب کریمه کنگو منتشر شد هر چند این بیماری به صورت جدی جامعه را تهدید نمی کند اما مسری بودن و سهولت انتقال آن در صورت عدم کنترل و پیشگیری در جامعه در معرض خطر، می تواند به […]

چندی قبل بود که خبری از مرگ یک نفر در استان مازندران بر اثر ابتلاء به بیماری تب کریمه کنگو منتشر شد هر چند این بیماری به صورت جدی جامعه را تهدید نمی کند اما مسری بودن و سهولت انتقال آن در صورت عدم کنترل و پیشگیری در جامعه در معرض خطر، می تواند به سرعت این بیماری را به فاکتوری تهدید آمیز برای سلامت مردم تبدیل کند.

عامل اصلی بیماری در کرمان قاچاق دام است
این بیماری هر ساله با آغاز فصل گرما نمایان می شود به طوریکه در سال گذشته ۳۹ نفر در کشور به این بیماری مبتلا شدند و در سال جاری نیز تا ابتدای هفته گذشته ۹ نفر به تب کریمه کنگو در کشور مبتلا شده بودند که طی هفته گذشته این آمار به یکباره به ۱۴ نفر رسید. به گفته رئیس اداره کنترل بیماری‌های مشترک میان انسان و دام وزارت بهداشت، مواردی از ابتلاء به این بیماری در استانهای شرقی از جمله کرمان و سیستان و بلوچستان نیز دیده شده است که عامل اصلی این بیماری نیز قاچاق دام از پاکستان به داخل کشور بوده است.

بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو در حال بهبود است
علی اکبر حق دوست رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز شب گذشته خبر ابتلاء یک نفر به این بیماری را تائید کرد و گفت: این بیمار در یکی از بیمارستان های استان کرمان بستری شده و مراحل درمانی را با تدابیر ویژه طی کرده است. وی تاکید کرد که این فرد مراحل بیماری را طی کرده است و خطر مرگ وی را تهدید نمی کند و حال این بیمار رو به بهبودی است.

مردم هشدارهای پیشگیرانه را جدی بگیرند
دکتر جواد نگارستانی افزود: این بیماری به سادگی بین دامها شایع می شود و از دامداران می خواهیم برای جلوگیری از ابتلاء دامها به این بیماری ویروسی از ورود دامهای مشکوک به جمعیت دامی بومی جلوگیری کنند. وی عامل اصلی شیوع بیماری را بین دامها کنه دانست و افزود: زمان اوج این بیماری در دامها در تابستان است و در انسان بیشتر افرادی به این بیماری دچار می شوند که با دامها در ارتباط هستند. وی تصریح کرد: از دامداران و مردم می خواهیم به شدت از ذبح دام و ارتباط مستقیم با گوشت و خون دام خودداری کنند و گوشت مورد نیاز باید از کشتارگاهها تهیه شود.

بیماری در جنوب کرمان مشاهده نشده است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت نیز در گفتگو با مهر از مردم خواست تدابیر پیشگیرانه و بهداشتی برای جلوگیری از بروز این بیماری رعایت کنند. هر چند که جنوب کرمان کانون بزرگ تولید دام در استان کرمان محسوب می شود اما محمدرضا محمدی تاکید کرد که هیچ موردی از این بیماری تاکنون در جنوب کرمان مشاهده نشده است. وی افزود: از افرادی که با دامها در ارتباط هستند می خواهیم که با رعایت نکات بهداشتی از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنند ضمن اینکه هشدارهای لازم نیز به مراکزی که با دامها در ارتباط هستند داده شده است.

بیمار باید در کوتاه ترین زمان ممکن به مراکز درمانی مراجعه کند
یک متخصص بیماری‌های عفونی اظهارداشت: بیماری تب کریمه کنگو در سالهای اخیر دیده شده است و از جمله بیماری های نوظهور عصر جدید است که نخستین بار در کنگو مشاهده شد. زهرا عبدی افزود: این بیماری با وجود خطر بالایی که دارد در صورتیکه در مراحل نخست تشخیص داده شود با استفاده از داروهای ضد ویروس قابل درمان است اما اگر بیمار دیر مورد درمان قرار گیرد احتمال مرگ بیمار وجود دارد. وی افزود: خونریزی شدید زیر جلدی و تب شدید و سردرد از جمله علائم این بیماری است و از مردم می خواهیم اگر این موارد را مشاهده کردند بلافاصله به مراکز درمانی مراجعه کنید.

نظرات بینندگان:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *