استاندار کرمان : نجات جازموریان نیازمند طرح موضوع در هیئت دولت است
به گزارش سایت کنارصندل، علیرضا رزم حسینی استاندار کرمان در پی سفر خود به شهرستان رودبار جنوب به اتفاق عباس کارگر مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها ، مراتع و آبخیزداری کشور و محمدحسن کردستانی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان از تالاب بزرگ جازموریان بازدید کرد.
در طی این بازدید که معاونین استاندار و جمعی از مسئولین استانی و محلی رزم حسینی را همراهی میکردند ، عباس کارگر به بیان وضعیت کنونی اقلیم منطقه پرداخته و گفت: امروزه چالش بزرگ قرن تغییر اقلیم ،کمبود آب شیرین و بیابانزایی است متاسفانه میزان متوسط بارندگی استان کرمان ۱۳۰ میلی متر بوده که این مقدار نصف متوسط بارنگی ایران است و اکوسیستم شکننده ای را برای این استان رقم زده است.
کارگر تصریح کرد: روزگاری جازموریان به عنوان بزرگترین تالاب آب شیرین کشور به انبار علوفه ایران مشهور بوده به طوری که تامین کننده علوفه بیش از ۸۷ هزار دام سبک و سنگین سه استان کرمان ، هرمزگان و سیستان و بلوچستان بوده اما امروزه به دلیل خشکسالی کانون برداشت گرد و غبار شده است.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها با اذعان این مطلب که گرد و غبار ناشی از جازموریان علاوه بر استانهای کرمان و سیستان بلوچستان استان های دیگر نظیر هرمزگان ، فارس ، یزد و مناطقی از اصفهان و خراسان جنوبی را تحت تاثیر قرار خواهد افزود: احیای مجدد این تالاب با حوزه آبخیز قریب به ۷ میلیون هکتار، باعث تامین علوفه دام های سبک و سنگین ، اشتغالزایی ، جلوگیری از تشکیل گرد و غبار و طوفان های شن و ماسه خواهد شد.
کارگر همچنین به تبین نقش منابع طبیعی و آبخیزداری در اجرای پروژه بین المللی تعمیم ترسیب کربن جازموریان پرداخت و گفت: این پروژه با هدف ظرفيت سازي و توانمندسازي جوامع محلي اعم از زنان و مردان از لحاظ اقتصادي و فرهنگي، تشكيل وتوسعه صندوق هاي كوچك خرده اعتباري و همچنین استفاده از انرژي هاي نو در جهت مشاركت جوامع محلي در مديريت و احياء عرصه هاي منابع طبيعي ، صورت میپذیرد. بنابر این علاوه بر شهرستان رودبار جنوب این پروژه در شهرستان قلعه گنج نیز با همکاری بنیاد مستضعفان و بنیاد علوی در سطح بیش از ۲۰۰ روستا تحت عنوان طرح پیشرفت و آبادانی قلعه گنج به عنوان شهرستان پایلوت اقتصاد مقاومتی در حال اجراست.
پس از بازدید میدانی از جازموریان اکیپ بازدیدکننده ضمن حضور در جمع مردم شهر زهکلوت بخش جازموریان به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.
عطاءالله ناوکی فرماندار رودبار جنوب گفت: تالاب جازموریان که سال ها منبع تولید علوفه جنوب و شرق کشور بود، رو به نابودی است.
وی تصریح کرد: شغل مردم این بخش کشاورزی و دامداری است و بیشتر مردم از تالاب جازموریان امرار معاش می کردند که امروز با بی آبی و خشکسالی دست و پنجه نرم می کند.
حجت الاسلام محمدی نور امام جمعه زهکلوت نیز ضمن تقدیر از اقدامات سازمان جنگلها ، مراتع و آبخیزداری و اداره کل منابع طبیعی جنوب کرمان گفت: با توجه به اینکه روزگاری تالاب جازموریان منبع درآمد مردم این بخش بوده است پس از خشک شدن آن اجرای پروژه ترسیب کربن و توانمندسازی جوامع محلی موجب امیدواری مردم شده است.
رزم حسینی عالیترین مقام اجرایی دولت تدبیر و امید در استان کرمان گفت: نجات و احیای جازموریان نیازمند عزم ملی بوده و باید وزرا و مسئولین مربوطه به این منطقه سفر کرده تا از نزدیک برای آن چاره اندیشی شود.
رزم حسینی ضمن تقدیر از اقدامات منابع طبیعی و آبخیزداری در توانمندسازی جوامع روستایی و فراهم کردن بستری مناسب برای اشتغالزایی آنها افزود: باید با برنامه ریزی و کار کارشناسی دلایل خشک شدن تالاب را بررسی کنیم و به دنبال چاره ای برای احیای این تالاب بزرگ کشور باشیم.
رزم حسینی گفت: یکی دیگر از راهکارهای نجات تالاب جازموریان طرح موضوع در هیئت دولت است که با برنامه ریزی و تدبیر آن را در هیئت دولت مطرح و بتوانیم کار را دنبال کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان در پایان ضمن تقدیر و تشکر از حضور و بازدید استاندار کرمان ، معاونین وی ، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ، مدیر کل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها و سایر مسئولین استانی و محلی از تالاب جازموریان گفت: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری با تمام توان آماده هرگونه همکاری و انجام وظیفه در جهت احیای مجدد تالاب جازموریان و استفاده از ظرفیت های موجود برای توانمندسازی و اشتغالزایی جوامع روستایی است.
کردستانی با اذعان این مطلب که کار مطالعه پروژه ترسیب کربن جازموریان در شهرستان منوجان آغاز شده است افزود: با توجه به موفقیتهای این پروژه در اشتغالزایی و توانمندسازی جوامع محلی ، علاوه بر ۳ شهرستان رودبار ، قلعه گنج و منوجان ، مسئولین محلی شهرستانهای فاریاب و کهنوج خواستار اجرایی شدن این پروژه در شهرستان های خود شده اند که ان شاءالله به زودی کار مطالعات این دو شهرستان نیز شروع خواهد شد.