دکتر محمدی رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت:
راه های پیشگیری از بیماری آنفلوانزا را جدی بگیریم/در جنوب کرمان موردی که به این بیماری مبتلا شده باشد، نداشتهایم
به گزارش کنارصندل ،دکتر محمدی رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی جیرفت در بعد از ظهر یکشنبه طی نشستی با اهالی رسانه گفت: در جنوب کرمان موردی که به بیماری آنفلوانزا مبتلا شده باشد، نداشتهایم.
دکتر محمدی با بیان راههای پیشگیری به بیماری آنفلوانزا ادامه داد: از دست دادن و روبوسی به صورت جدی پرهیز شود ،لیوان و ظرف غذا نباید مشترک باشد، شستن دستها با آب و صابون و همچنین استفاده از ماسک توصیه میشود.
وی افزود: افراد در صورت داشتن علائم سرماخوردگی از حضور در اجتماعات پرهیز کنند.
محمدی گفت: شستن مرتب و صحیح دست ها با آب و صابون بویژه زمانی که از بیرون منزل بر می گردند یکی از عوامل در پیشگیری از آنفلوانزاست.
وی بیان کرد: دانش آموزان و کودکان مهدهای کودک نیز در صورت ابتلا به علایم سرما خوردگی باید تا زمان بهبود به منزل هدایت شوند.
وی اظهار کرد: مصرف مایعات در صورت بروز علایم سرماخوردگی می تواند در بهبود این بیماری نقش مهمی ایفا کند.
وی تاکید کرد: خانم های باردار ،کودکان و افراد مسن در زمینه اصول پیشگیری بیش از سایر افراد جامعه باید رعایت کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی نقش رسانهها را در امر اطلاعرسانی و آگاهسازی آحاد جامعه تاثیرگذار دانست و بیان کرد: از اصحاب رسانه که نسبت به اتفاقات مهم حساس هستند و واکنش نشان میدهند و در شهرستان جیرفت و جنوب کرمان هم خبرنگاران زیرک، باهوش و توانمندی داریم که جای تشکر است و خداراشکر خبرنگاران خیلی خوبی داریم.
وی بیان کرد: باید با توزیع دارو گروههای در معرض خطرآنفلوانزا را پوشش بدهیم و تاکنون بیمار بد حالی در جنوب کرمان نداشتهایم و از ۱۵ نفری که بستری کردیم ، ۱۴ نفر منفی بودند و یک نفر بیماری آنفلوانزا فصلی داشته است.
دکتر محمدی از مجهز بودن تمام مراکز درمانی و بیمارستانها در جنوب کرمان به دارو خبر داد و گفت: به میزان کافی دارو وجود دارد، اما افرادی که بد حال میشوند، همه درمانگاهها و بیمارستانها مجهز به داروی مورد نیاز هستند، واکسن و درمان مورد نیاز موجود است و جای نگرانی ندارد اگر چه واکسن معجزه نمیکند اما شدت بیماری را کاهش میدهد.
وی ابراز داشت: باید با توزیع دارو گروههای در معرض خطر را پوشش بدهیم و تاکنون بیمار بد حالی در جنوب کرمان نداشتهایم و ۱۵ نفر بستری کردیم و ۱۴ نفر منفی بودند و یک نفر بیماری آنفلوانزا فصلی داشته است و سه نفر بستری هستند که مشکوک هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: واکسن آنفلوانزا در سطح شهر به زودی توزیع میشود و افراد معمولی نیاز به واکسن ندارند، زیرا برای گروههای در معرض خطر تزریق واکسن تأکید میشود و واکسن باید هر چه سریعتر تزریق شود.
وی گفت: با نظارت وزارت بهداشت سه هزار واکسن به داروخانهها توسط شرکتهای خصوصی صورت میگیرد و توصیه میکنیم که افراد در معرض خطر تزریق کنند.
وی بیان داشت: آنتی بیوتیک اصلا موثر نیست، زیرا یک سرماخوردگی ساده است که شدید میشود و مدارس نباید سختگیری کنند، زیرا در جاهایی که تجمع جمعیتی وجود دارد، شیوع بیماری بیشتر است و باید اجازه داده شود، دانشآموزان مبتلا در منزل استراحت کنند و از ورود بچههایی که به سرماخوردگی مبتلا شدهاند، جلوگیری شود.
در ادامه اسدالله احمدی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت:پایگاههای دیدهوری در جنوب کرمان موارد شبه آنفلوانزا را ثبت میکنند و مردم اطمینان داشته باشند، اگر نکات بهداشتی را رعایت کنند، بیماری گسترش پیدا نمیکند و با آرامش از این بیماری عبور میکنیم.
احمدی با بیان اینکه در محیطهای کشت هم از موارد مشکوک آنفلونزا را داریم و نمونههای مشکوک به آنفلوانزا را به آزمایشگاه میفرستیم، افزود: از دیگر وظایف ما این است که دارو برای مواردی که پزشک متخصص تشخیص میدهد که موارد مشکوک به این بیماری تحت درمان قرار بگیرند به اندازه کافی تهیه و توزیع میکنیم و به ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از افراد در معرض خطر مانند پرستاران، پزشکان خانواده و … را مشخص و آموزشهای لازم را دادیم.
وی با اشاره به اینکه در هر بیمارستان یک قسمت ایزوله داریم، خاطرنشان کرد: هر فردی را که آنفلوانزای شدید داشت از دیگر بیماران جدا میکنیم تا دیگران بیمار نشوند و علاوه بر این در بیمارستان امام خمینی(ره) جیرفت یک بخش ذخیره گذاشتیم که اگر اپیدمی رخ دهد، آمادگی داشته باشیم تا بیماران بستری شوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با اشاره به اینکه سه کلید طلایی وجود دارد که با سرماخوردگی مواجه نشویم، ابراز داشت: از جمله این موارد عبارتند از اینکه دست ندهیم، روبوسی نکنیم و وقتی عطسه میکنیم، دستمان را جلوی دهان خود بگیریم و دستها را به طور مداوم با آب و صابون بشوییم.
احمدی عنوان داشت: شستن دستها با صابون یک مهارت میخواهد که برای افزایش این مهارت تعدادی بروشور و بنر چاپ کردیم تا آموزش لازم در این زمینه ارائه شود که در مدارس توزیع شده است.
وی افزود: مردم اطمینان داشته باشند، اگر نکات بهداشتی را رعایت کنند، بیماری گسترش پیدا نمیکند و با آرامش از این بیماری عبور میکنیم که در این راستا باید به مردم آموزشهای لازم را ارائه دهیم که موارد پیشگیری رعایت شود و باید نسبت به مکانهای شلوغ توجه داشته باشیم، زیرا در این مکانها بیماری به آسانی منتقل میشود و سلامت افراد بستگی به میزان پیشگیری آنها نسبت به بیماری آنفلوانزا دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خاطرنشان کرد: مردم اطمینان داشته باشند که امکانات در جیرفت به اندازه کافی هست که در صورت بروز آنفلوانزا مدیریت کنیم و در این راستا هیچگونه مشکلی نداریم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خاطرنشان کرد: مردم اطمینان داشته باشند که امکانات در جیرفت به اندازه کافی هست که در صورت بروز آنفلوانزا مدیریت کنیم و در این راستا هیچگونه مشکلی نداریم.