. دوشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۳

کد خبر: 7953 تاریخ انتشار : پنجشنبه 24 دی 1394 | 15:10 ب.ظ

درهشتمین برنامه طرح تحول نظام سلامت :

انقلاب در حوزه سلامت خانواده های جنوب کرمان / ۱۳۴هزار نفر سفیر سلامت می شوند

به گزارش سایت کنارصندل ،معاون فنی معاونت بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت طی نشستی با خبرنگاران گفت: در راستای اجرای طرح سفیران سلامت ۱۳۴ هزار و ۴۰۰ سفیر سلامت با مجموعه بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در جنوب کرمان همکاری خواهند کرد.  وی افزود: این طرح هزینه بسیاری ندارد و می‌توان از […]

به گزارش سایت کنارصندل ،معاون فنی معاونت بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت طی نشستی با خبرنگاران گفت: در راستای اجرای طرح سفیران سلامت ۱۳۴ هزار و ۴۰۰ سفیر سلامت با مجموعه بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در جنوب کرمان همکاری خواهند کرد. 

وی افزود: این طرح هزینه بسیاری ندارد و می‌توان از آن به عنوان انقلابی در حوزه سلامت یاد کرد.

IMG_9175

دادخدا صادقی گفت: برنامه خود‌مراقبتی، هشتمین برنامه طرح تحول نظام سلامت است که به علت فراهم نبودن زیرساخت‌ها با تأخیر زمانی شروع شد.

وی با اشاره به اینکه هدف از اجرای این طرح مشارکت مردم در تأمین حفظ سلامت خود و خانواده آنان است، بیان داشت: در این طرح هر خانواده جنوب کرمانی یک نفر را به عنوان سفیر سلامت معرفی می‌کنند.

معاون فنی معاونت بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت افزود: این سفیر با آموزش‌های از قبل تعیین شده نسبت به فعالیت‌های سفیر سلامت آشنا و با ثبت مشخصات هویتی و سلامتی خانواده در سامانه سفیران سلامت به صورت منظم با کارشناسان حوزه سلامت در ارتباط هستند و راهنمایی‌های لازم را برای ارتقاء سلامت اعضای خانواده خود دریافت می‌کنند.

وی با اشاره به ویژگی‌های سفیر سلامت تصریح کرد: این سفیر سلامت باید دارای حداقل سواد سلامت، مورد اعتماد اعضای خانواده و ترجیحاً مادر خانواده باشد، زیرا مادر خانواده با توجه به حضور بیشتر در خانواده نسبت به سایر اعضای خانواده و مورد اعتماد بودن بهترین گزینه برای سفیر سلامت است.

صادقی ابراز داشت: اگر خانواده‌ای این خصوصیات را برای سفیر خانواده نداشته باشد، باید از سفیر سلامت افتخاری استفاده کنند و هر سفیر خانواده می‌تواند، نماینده چهار سفیر خانواده دیگر باشد، البته به شرط تأیید خانواده فاقد سفیر مبنی بر مورد اعتماد بودن، این فرد انتخاب می‌شود.

وی تأکید کرد: خانواده‌های جنوب کرمان با مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی در شهرها و خانه‌های بهداشتی در روستاها سفیران خانواده خود را ثبت‌نام کنند.

IMG_9150

صادقی خاطرنشان کرد: در این طرح کارشناسان با نصب نرم‌افزار بر روی گوشی سفیر سلامت برنامه را به صورت آنلاین نصب می‌کنند و همچنین در صورت نداشتن گوشی در روستاها، سفیر سلامت با مراجعه به خانه‌های بهداشتی از سیستم این مرکز استفاده می‌کند.

معاون فنی معاونت بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با اشاره به اینکه بیش از ۸۰۰ هزار نفر جمعیت در جنوب کرمان زندگی می‌کنند، خاطرنشان کرد: در راستای اجرای طرح سفیران سلامت ۱۳۴ هزار و ۴۰۰ نفر سفیر سلامت با مجموعه بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت همکاری خواهند کرد.

وی با بیان اینکه در این طرح با ارائه چهار برنامه سامانه خودمراقبتی، کتاب ناخوشی‌های جزئی، مدیریت بیماری‌های حاد و مدیریت بیماری‌های مزمن سفیر سلامت در این طرح فعال خواهد بود، ابراز داشت: در اجرای این طرح سفیر سلامت با وارد کردن مشکلات سلامتی اعضای خانواده مشاوره‌های لازم را از طریق سامانه دریافت خواهد کرد و در صورت نیاز در مراحل بعدی به مراکز بهداشتی درمانی و پزشک مراجعه خواهد کرد.

صادقی افزود: بعد از اینکه سفیران سلامت ثبت‌نام کردند و آموزش‌های مورد نیاز را دریافت کردند، خدماتی از جمله صدور گواهی آموزشی سفیران، ارائه رمز و نام کاربری به خانواده، آغاز آموزش از طریق سامانه خود‌مراقبتی، آغاز خدمات به خانواده و ثبت اطلاعات در سامانه و همچنین در صورت وجود بیماری حاد یا مزمن ارجاع بیماران به واحدهای بهداشتی و کد شناسایی از واحدهای بهداشتی دریافت می‌کنند.

IMG_9164

وی با بیان اینکه در این طرح ۸۴۱ نفر از کارکنان حوزه سلامت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، بیش از ۱۳۴ هزار و ۴۰۰ نفر را در یک برنامه پنج ساله خود‌مراقبتی تحت پوشش قرار می‌دهند، خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود که در این طرح که از سال ۱۳۹۵ لغایت ۱۳۹۹ اجرا می‌شود، هر ساله ۲۰ درصد پیشرفت داشته باشد و تا پایان این طرح مشارکت ۱۰۰ درصدی صورت گیرد.

وی افزود: در صورتی که خانواده ای این خصوصیات را برای سفیر خود نداشته باشد از سفیر سلامت افتخاری استفاده کند.
وی بیان کرد: کارشناسان سلامت نرم افزار مربوط را بر روی گوشی تلفن همراه سفیر سلامت نصب می کنند لذا در صورت نداشتن گوشی در روستاها با مراجعه به خانه های بهداشتی از سیستم این مرکز استفاده می کنند.


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت: در این طرح با ارایه چهار برنامه سامانه خودمراقبتی، کتاب ناخوشی های جزئی، مدیریت بیماری های حاد و مدیریت بیماری های مزمن سفیر سلامت در این زمینه ها فعالیت می کند.


وی اظهار کرد: در یک برنامه پنج ساله، پیش بینی می شود هر سال ۲۰ درصد جذب این برنامه شوند و تا پایان این طرح مشارکت ۱۰۰ درصدی مردم صورت گیرد.

IMG_9169

IMG_9154IMG_9159

 انتهای پیام/.

نظرات بینندگان:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده + 18 =