به مناسبت ایام الله دهه فجر
جشنواره کاوان برگزار شد /تصاویر
به گزارش سایت کنارصندل ، به مناسبت ایامالله دهه مبارک فجر جشنواره کاوان به میزبانی روستای کلابصوفیان در بخش مرکزی جیرفت برگزار شد.
بخشدار مرکزی جیرفت در این جشنواره با تبریک ایام الله دهه مبارک فجر گفت: تنها کشور امن با آسایش در منطقه جمهوری اسلامی ایران است و این به برکت فداکاری و گذشت شما مردمان عزیز و ایثار و شهادت شهدای عزیز بخصوص دفاع مقدس است که همین جا دارد به روح این شهدا صلوات بفرستیم که امروز هر چه ما داریم از برکت خون شهدا است.
وی بیان کرد:همیشه گفتیم ما به مردم بدهکاریم ، چرا که مردم ادای دین کردند و در تمام صحنه ها حضور داشتند و انقلاب کردند و ما به عنوان مسئول خودمان را به شما بدهکار می دانیم و ان شاء الله که بتوانیم بدهی خودمان را به انقلاب اسلامی ایران و به این مردم بزرگوار که همیشه در صحنه هستند با خدمت صادقانه ادا کنیم .
بخشدار مرکزی در مورد جشنواره کاوان گفت: این جشنواره کار بسیار پسندیده و خوبی بود ، چرا که ورزشها و بازیهای بومی و محلی نیز بخشی از هویت و فرهنگ ساکنان مناطق کشورمان را تشکیل میدهد که در شادی و نشاط جوامع بشری نقش بسزایی دارد، لذا به اعتقاد کارشناسان برای بازیابی و جایگاه دوباره و ترویج آن باید برنامهریزی و نیازسنجی شود.
وی تصریح کرد: با شناخت بازیهای بومی، قبیلهای، محلی و سنتی ایران که علاوهبر بار فرهنگی، از جذابیت و تنوع بالایی نیز برخوردارند، نه تنها میتوان تاریخ و سنن این مرز و بوم را به شکلی پویا و عمیق به نسلهای آینده منتقل کرد، بلکه از آن بهعنوان بهانهای برای گریز از عواقب اعتیاد به تکنولوژی و معنا و مفهوم بخشی دوباره به زندگی میتوان استفاده کرد.
نعمتی اظهار کرد:براساس نظر کارشناسان، بازیهای سنتی وسیلهای برای تمرین انسان در زندگی اجتماعی محسوب میشود و این بازیها یکی از مصادیق بارز میراث معنوی و احیای تاریخ و هویت فرهنگی هر جامعه است که باعث انتقال اطلاعات و معلومات به نسل های دیگر میشود.
وی گفت:در شرایط کنونی در جهانی زندگی میکنیم که در آن گرایش به زندگی مدرنیته جای بسیاری از سنتهای زیبای گذشته را گرفته که حتی در بازی کودکان نیز رسوخ کرده و خطر غیرمحسوسی جامعه امروز را تهدید میکند.
وی افزود: امروزه خصلت فردی افراد بر زندگی مدرن حاکم شده و احساسات و هیجاناتی که در گذشته با بازیهای سنتی خو گرفته بود، جایگاهی در بین بازیهای رایانهای ندارد.
وی در پایان از معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری جیرفت ، اداره ورزش و جوانان ، دهیاری های دهستان خاتون آباد ، هلال احمر و نیروهای انتظامی به لحاظ همکاری و همیاری در این جشنواره تشکر کرد.
دبیر جشنواره فرهنگی ورزشی بومی و محلی اظهار داشت: این جشنواره با هدف ترویج بیشتر فرهنگ بومی و محلی و ایجاد روحیه در بین آحاد جامعه به ویژه جامعه شهری برگزار شد.
حسین موسیباغی بیان داشت: در این جشنواره فرهنگی ورزشی که با همکاری فرمانداری و بخشداری مرکزی، اداره ورزش و جوانان، نیروی انتظامی و هلالاحمر جیرفت و شورای روستای کلاب برگزار شد، گوشهای از آداب و رسوم و فرهنگ بومی منطقه به نمایش گذاشته شد.
وی با اشاره به استقبال خوب مردم از این مراسم تصریح کرد: زندگیهای امروز شهری سبب شده است تا آداب و رسوم گذشتگان به نوعی کمرنگ و در معرض خطر نابودی قرار گیرد، اما برگزاری اینگونه جشنوارهها سبب نزدیکی مردم شهر و روستا و فراهم شدن زمینه برای گذراندن روزهایی شاد است.
دبیر این جشنواره افزود: بر همین اساس ۱۴۰ نفر از بانوان و مردان روستا با فراهم کردن زیرساختهای این جشنواره زمینهساز روزی شاد برای مهمانان شدند.
موسیباغی عنوان کرد: مسابقات طنابکشی، الاغسواری، پخت غذاهای محلی و نانهای سنتی، بالا رفتن از درختان بلند نخل با پرند و اجرای موسیقیهای محلی و نواحی جنوب استان کرمان از جمله برنامههای این جشنواره بودند.
برگزاری این جشنواره با استقبال خوب مردم روبهرو شده و مهمانانی را از شهرهای مختلف استان و استانهای همجوار به این منطقه کشانده بود.
حضور جوانان و نوجوانان در این جشنواره نشان از علاقمندی قشر جوان به آداب و سنتهای گذشتگان دارد که میطلبد، متولیان فرهنگی در زمینه برگزاری اینگونه برنامهها یک تقویم خاص را طی سال در نظر بگیرند.
عفت ترابی که از کرمان برای شرکت در این جشنواره حضور یافته بود، از فرآوردههای خرما مانند دوشاب و سهن یاد کرد و اظهار داشت: طعم خوشمزه این دو شیرینی محلی موجب شد، مقداری از آن را بخریم و به عنوان سوغات همراه خود ببریم.
احمد گویلخانی نیز که از کرمانشاه به جیرفت سفر کرده بود، اظهار داشت: برای یک سفر خانوادگی و دیدار با دوستان به جیرفت آمدیم که در جریان برگزاری این جشنواره قرار گرفتیم و تا این لحظه روز خوبی را سپری کردیم.
رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان جیرفت نیز در حاشیه این مراسم از برگزاری مسابقات ورزشی روستایی و قویترین مردان روستا خبر داد و اظهار داشت: در این جشنواره مسابقات ورزشی طنابکشی با حضور پنج تیم از روستاهای مختلف بخش مرکزی برگزار و در پایان به تیمهای برتر هدایایی اعطا شد.
سلحشور سالاری افزود: مسابقه پرندزنی «بالا رفتن از درخت نخل با کمربندهای سنتی» نیز بین ۲۱ نفر از مردان روستا برگزار شد که در پایان سه نفر برتر این مسابقات مشخص و با اهدای هدایایی از آنها تجلیل شد.
انتهای پیام/.