در شورای مبارزه با مواد مخدر
بیکاری و عدم وجود اوقات فراغت سالم ،مهمترین عامل افزایش اعتیاد در جوانان
به گزارش سایت کنارصندل ، ظهر دیروز جلسه شورای مبارزه با مواد مخدر برگزارشد.
محمود سالاری معاون ساسی اجتماعی فرمانداری جیرفت گفت: مواد مخدر یکی از معظلات جامعه بشری است و دشمن تصمیم گرفته در جهت نابودی جامعه از مواد مخدر استفاده کند.
وی افزود: همجواری کشور ما با ۱۲۰۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان که منبع مواد مخدر است باعث شده است که نمونه های مختلفی از مواد مخدر به داخل ایران وارد شود.
وی با ابراز تاسف گفت : در بحث مواد مخدر سن مواد مخدر به سن پایینی کشیده شده است و حتی تبدیل به مواد صنعتی شده که به آسانی در دسترسان قرار می گیرد.
وی افزود: یک وظیفه سنگین به دوش تمام دولتمردان است که باید جهت جلوگیری از این معضل تلاش کنند و همچنین این معضل را باید با فرهنگ سازی از طریق خود مردم حل کنیم .
وی یادآور شد : در دو دوران ما به مردم اعتماد کردیم ، یکی در بحث انقلاب و یکی در بحث جنگ تحمیلی و در هر دو دوره خودشان اداره کردند و نقششان بی نظیر بود و پیروز شدیم و امروز نیز در بحث مواد مخدر باید از خود مردم و همچنین نهادها و تریبون نماز جمعه در راستای مبارزه با مواد مخدر گام موثری برداریم.
حجتالاسلام جعفر نیکنفس عصر امروز در شورای مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: استفاده از ابزار هنر در بحث مبارزه با مواد مخدر بسیار تأثیرگذار است و میتواند موجب کاهش آسیبهای اجتماعی شود.
وی با اشاره به اینکه بازخورد برگزاری تنها پنج تئاتر خیابانی در جیرفت به وضوح همان لحظه مشاهده شد، بیان داشت: اگر در جلسهها و همایشهای آموزشی مقابله با مواد مخدر از وجود هنرمندان استفاده شود، میتوان تا حدود زیادی در این عرصه موفق بود.
نیکنفس تصریح کرد: اگر سه آیتم مدارس، اولیا و مربیان و زوجهای جوان را دریابیم و آموزشهای مستمر و باکیفیت به آنها ارائه کنیم به خوبی میتوانیم، اعتیاد به مواد مخدر و آسیبهای اجتماعی ناشی از آن را در جامعه کاهش دهیم.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان جیرفت ادامه داد: در روستاها نیز با همکاری بخشداریها و شوراهای اسلامی باید مبارزه با مواد مخدر را در دستور کار قرار داد.
بخشدار جبالبارز نیز در این جلسه اظهار داشت: بحث اقتصاد در افزایش گرایش افراد به سمت و سوی مواد مخدر بسیار تأثیرگذار است و میتواند نتایج مخربی در پی داشته باشد.
شهاب شهابی بیکاری و عدم وجود اوقات فراغت سالم را مهمترین عوامل افزایش اعتیاد در میان جوانان ذکر و عنوان کرد: باید همایشها و جلسههای آموزشی نیز با شیوههای متنوع و جذاب برگزار شود تا بتواند مردم را به سمت خود جذب کند.
محمد رضانژاد در شورای مبارزه با مواد مخدر این شهرستان اظهار داشت: باید بحث اعتیاد و آسیبهای اجتماعی به دغدغه دائمی مسئولان مبدل و برای مقابله با آن راهکارهای مناسب ارائه شود.
وی آموزش را مؤثرترین راه مبارزه با این معضلات خواند و بیان داشت: باید در ابتدا افرادی را دریابیم که هنوز در دام اعتیاد گرفتار نشده و در معرض خطر هستند.
این مسئول تصریح کرد: شیوه صحیح همسرداری، فرزندپروری، تشکیل زندگی سالم و مهارتهای زندگی باید با استفاده از راهکارهای مناسب به مردم آموزش داده شود.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان جیرفت با تأکید بر آموزش مقابله با مصرف مواد مخدر در محلههای آسیبخیز ادامه داد: میتوان با اختصاص اعتبار لازم به سازمانهای مردمنهاد این آموزشها را به صورت مستمر و مداوم ادامه داد.
وی آمار طلاقهای ناشی از مصرف مواد مخدر و آسیبهای بعد از آن را بسیار نگرانکننده خواند و افزود: امیدواریم با افزایش اطلاعات مردم طی سالهای آینده شاهد کاهش مشکلات موجود در این عرصه باشیم.
رضانژاد اعتبار موجود دستگاهها و نهادهای اجتماعی را بسیار ناچیز ذکر و عنوان کرد: با توجه به اهمیت مسائل اجتماعی امیدواریم، مسئولان مربوطه در این زمینه نگاه ویژهای داشته باشند.
عدم همکاری مسئولان برای ترویج ورزش
رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان جیرفت نیز در این جلسه اظهار داشت: حدود یک سال و نیم بحث ورزش را در دستگاههای اجرایی پیگیری کردیم، اما با ابراز تأسف هیچ مسئولی در این زمینه با ما همکاری نکرد.
سلحشور سالاری، نبود امکانات و تفریحات سالم در سطح شهر را از جمله موارد جذب جوانان به سمت و سوی مواد مخدر ذکر و خاطرنشان کرد: در صورت برنامهریزی لازم برای ایجاد اوقات فراغت سالم و بانشاط میتوان تا حدود زیادی از این معضل جلوگیری کرد.
وی تبیین کرد: باید تدابیری اندیشیده شود تا با برگزاری همایشهای علمی، هنری، ورزشی و … جوانان را با معضلات استفاده از مواد مخدر آشنا کرد و از گرفتار شدن در دام اعتیاد دور نگه داشت.
انتهای پیام/.
