. سه شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳

کد خبر: 19910 تاریخ انتشار : یکشنبه 28 آذر 1395 | 12:06 ب.ظ

کمالی پور نایب رییس کمیسیون قضایی وحقوقی مجلس:

قضات از مجازات مخففه برای مجرم اسیدپاش استفاده نکنند

به گزارش سایت کنارصندل، یحیی کمالی پور نایب رییس کمیسیون قضایی وحقوقی مجلس با تاکید بر اینکه قضات از مجازات مخففه برای مجرم اسیدپاش استفاده نکنند، گفت: حبس بالاترین مجازاتی است که برای مجرم در درنظرگرفته شده است. یحیی کمالی‌پور در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به اینکه اسیدپاشی از جرائم […]
به گزارش سایت کنارصندل، یحیی کمالی پور نایب رییس کمیسیون قضایی وحقوقی مجلس با تاکید بر اینکه قضات از مجازات مخففه برای مجرم اسیدپاش استفاده نکنند، گفت: حبس بالاترین مجازاتی است که برای مجرم در درنظرگرفته شده است.

قضات از مجازات مخففه برای مجرم اسیدپاش استفاده نکنند/حبس بالاترین مجازات در قانون فعلی اسیدپاشی

یحیی کمالی‌پور در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به اینکه اسیدپاشی از جرائم خشن در جامعه محسوب می‌شوند، گفت: برای اسیدپاشی در قانون جدید مجازات اسلامی و قانون آیین دادرسی کیفری مجازات قابل قبولی درنظر گرفته شده است، بنابراین اینکه گفته می شود برای این جرم باید اشد مجازات درنظر گرفته شود به آن معنا است که از مجازات مخففه برای مجرمان استفاده نشود.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی، افزود: برای هر جرمی در قانون از جمله اسیدپاشی مجازات حداقل و حداکثر درنظرگرفته شده است بنابراین بهتر است که برای اسیدپاشی از مجازات حداکثر استفاده شود، البته استفاده از هرگونه مجازات برای مجرم در اسیدپاشی بستگی به شرایط و نیت فرد خاطی دارد، به عنوان مثال برای مواردی که فرد مجرم با هدف اخلال در نظم عمومی و ایجاد مشکل در امنیت ملی اقدام به اسیدپاشی می‌کند می توان از مجازات‌های شدیدتری استفاده کرد.

وی با بیان اینکه در حوزه مجازات اسیدپاشی مشکلی در جامعه وجود ندارد، تصریح کرد: مهم ترین موضوع درحال حاضر این است که قضات از مجازات های تعیین شده درقانون به نحو احسن استفاده کنند و تا حد ممکن مجازات مخففه و حداقل برای فرد مجرم درنظر نگیرند بنابراین اگر همین قانون فعلی به درستی اجرا شود به طور حتم فرد مجرم در جامعه تنبیه می شود؛ همچنین در کنار مجازات‌هایی مانند حبس های طویل المدت از پرداخت خسارت هم می توان استفاه کرد.

کمالی پور با تاکید بر اینکه مجازات اعدام در شرایط اخلال درنظم عمومی و امنیت ملی برای فرد مجرم اسیدپاش درنظرگرفته می شود، گفت: اما اگر با نیت‌های دیگری انجام شده باشد از مجازات حبس استفاده می شود بنابراین درجایی می توان از اعدام استفاده کرد که فرد مجرم دچار قتل نفس شده باشد.

نایب رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در حال حاضر برای فرد مجرم در اسیدپاشی تنها مجازات حبس و دیه درنظر گرفته شده است، افزود: در بحث اعضاء اگر جراحتی در اسیدپاشی ایجاد شود می توان از قصاص درصورت امکان استفاده کرد، اما درقصاص هم باید تساوی ها رعایت شود؛ بنابراین چون شرایط استفاده از قصاص با درنظرگفتن تناسب ها وجود ندارد از دیه استفاده می شود.

نظرات بینندگان:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *