نشست خبری مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمان برگزار شد
مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمان در نشست خبری ضمن گرامیداشت ایام الله دهه فجر اظهار کرد: در سال جاری رشد ۲۵ درصدی در اعتبارات دولتی اداره کل نوسازی مدارس در سطح ملی و استانی داشتیم و همچنین اعتبارات نقدی بسیار خوب و توانستیم پروژه های نیمه تمام سال های گذشته را فعال و به مرحله اجرا برسانیم.
واعظی نژاد افزود: سرانه فضای آموزشی استان کرمان در سال جاری افزایش قابل توجهی داشته و در ابتدای سال گذشته سرانه فضای آموزشی استان ۴٫۹ متر مربع برای هر دانش آموز بود که در حال حاضر به ۵٫۰۵ متر رسیده است. متوسط کشور ۵٫۲ درصد است و امیدواریم امسال با راه اندازی پروژه های جدید،از متوسط کشور عبور کنیم.
واعظی نژاد عنوان کرد: در دهه فجر امسال ۱۰۰ پروژه با ۴۵۵ کلاس درس و ۵۲ هزار مترمربع زیربنا افتتاح می کنیم.
وی تصریح کرد: کل اعتبار نوسازی مدارس استان کرمان در سال جاری از محل اعتبارات ملی و استانی قریب به ۲۶۰ میلیارد تومان بوده که ملی ۱۰۰ درصد تخصیص و استانی تاکنون ۵۰ درصد تخصیص یافته و در مجموع ۲۳۰ میلیارد تومان تخصیص را شامل می شود.
مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمان با اشاره به مشارکت قابل توجه خیرین مدرسه ساز اظهار داشت: سال گذشته ۹۷ میلیارد تومان و امسال ۲۳۰ میلیارد تومان جذب خیران را داشته ایم و خیرین بزرگوار تعهد احداث ۲۲۶ پروژه با ۱۳۱۸ کلاس درس را داده اند.
وی تصریح کرد: روز گذشته در شهرستان رابر زادگاه شهید حاج قاسم سلیمانی چهار پروژه با ۳۶ کلاس و زیربنای ۴۰۰۰ مترمربع افتتاح کردیم.
واعظی نژاد عنوان کرد: یکی دیگر ازاقدامات خوبی که امسال انجام شد، انعقاد تفاهمنامه با اتاق بازرگانی استان کرمان در جهت مسئولیت اجتماعی صنایع بود و مقرر شد ۱۲۰ مدرسه با ۷۲۰ کلاس درس با همکاری موسسه خیریه مهر گیتی احداث کنند و تاکنون در این زمینه ساخت ۴۶۴ کلاس درس آغاز شده و روز گذشته افتتاح اولین مدرسه به اسم “کرمان دانا” را با ۹ کلاس و ۱۳۲۵ مترمربع زیربنا شاهد بودیم و این نهضت ادامه دارد. ضمن اینکه محوریت کار اتاق بازرگانی در مناطق کمتر برخوردار و حاشیه شهر کرمان است.
وی اظهار داشت: جمع آوری بخاری های نفتی از مدارس استان از ابتدای امسال آغاز شده و ۱۷۳۰ کلاس درس به سیستم های سرمایشی و گرمایشی استاندارد مجهز می شوند.
مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمان گفت: یکی از دغدغه های آموزش و پرورش عدم برخورداری مدارس از سرویس های بهداشتی مناسب بود که نیاز به احداث ۵۱۸ چشمه و بهسازی ۱۳۰۰ چشمه سرویس بهداشتی بود و امسال ۱۹۸ چشمه سرویس بهداشتی در مدارس اضافه کردیم و با همکاری قرارگاه سازندگی سپاه در این زمینه کار می کنیم.
وی عنوان کرد: در دی ماه سال گذشته سیل جنوب و شرق استان به ۱۵۰۰ کلاس درس آسیب رساند و عمده این مشکلات به دلیل نداشتن عایق رطوبتی بود و در سال جاری پایه تعمیر مدارس را بر اصلاح عایق رطوبتی گذاشتیم و ۹۲ هزار مترمربع ایزوگام در مدارس انجام شد.
واعظی نژاد با اشاره به تغییرات شرایط کرونایی عنوان کرد: تجهیزات موردنیاز مدارس در سال جاری به دلیل شیوع کرونا و فعالیت غیرحضوری مدارس، متفاوت بود و تمرکز را بر سیستم رایانه ای و ویدئوپروژکتور گذاشتیم و ۲۶ میلیارد تومان در این زمینه هزینه شده است.
وی در ادامه گفت: ۳۱۰ پروژه نیمه تمام در استان کرمان داشتیم که همه فعال شده و تعداد زیادی از آنها تا پایان امسال به آموزش و پرورش تحویل داده می شود.
مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمان با اشاره به اینکه پروژه ساختمان ستادی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، افزود: این پروژه اردیبهشت ۱۴۰۰ بهره برداری می شود.
وی با اشاره به اینکه در حاشیه شهر کرمان دو پروژه بزرگ ۳۶ کلاسه از سال گذشته آغاز شده، تصریح کرد: با بهره برداری از این دو پروژه، مهر ۱۴۰۰ مشکلات تراکم دانش آموزی در شهر کرمان کمتر خواهد شد.
واعظی نژاد اظهار کرد: پویش ملی “آجر به آجر” را همزمان با کشور در استان کرمان آغاز کرده ایم و در پویش محرم عملکرد خوبی در استان کرمان داشتیم و یک مدرسه سه کلاسه تعریف شد و ۱۵ هزار نفر مشارکت داشتند.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه بیشترین مشارکت را از شهرستان عنبرآباد در این پویش داشتیم، ساخت مدرسه در این شهرستان خشت گذاری شد.
واعظی نژاد با اشاره به پویش “من مادرم، همه بچه های ایران فرزند من” گفت: در این پویش ساخت مدرسه ۱۲ کلاسه پیش بینی شده است.
مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمان با بیان اینکه ۳۰ درصد از مدارس استان فرسوده و نیازمند بازسازی است، افزود: ۳۵ درصد مدارس نیز با مقاوم سازی می تواند ۳۰ سال دیگر استفاده شود و این موارد در برنامه ها وجود دارد.
واعظی نژادبا بیاناینکه تعداد ۸۰ کلاس خشت و گلی در قالب ۳۰ مدرسه در استان داشتیم عنوان کرد: با احداث فضاهای جدید، مدارس خشت و گلی از فضای آموزشی استان حذف شد.
وی با اشاره به وجود مدارس فرسوده در سطح استان کرمان گفت :در حال حاضر ۱۰۸ مدرسه سنگی و ۱۷۰ مدرسه کانکسی داریم و تصمیم بر اینست که از فضای آموزشی حذف شوند.
گزارش از: آزیتا لشکرینژاد