روانشناس اورژانس اجتماعی جیرفت: آیا می توان از خودکشی پیشگیری کرد؟
نجمه سالارکریمی روانشناس اورژانس اجتماعی جیرفت گفت: آدم ها گاهی به نقطه ای می رسند که تصمیم می گیرند به همه چیز پایان دهند: نقطه جوش.
وی افزود: بعضی ها مدت ها به آن فکر می کنند و برخی دیگر به یک باره عمل می کنند.
سالارکریمی گفت::طبق آمار های گزارش شده خودکشی در میان دختران دانش اموز و زنان متاهل بیشتر است و همچنین افراد بیمار و کم سواد.بعضی ها البته نمی خواهند بمیرند -عصبی می شوند و به خودشان آسیب می زنند روی دستشان اثرات چاقو دیده می شود در واقع خودزنی می کنند.
وی گفت: در زنان اقدام به خودکشی با اختلاف ۲-۳برابر بیشتر از مردان است و در مردان فوتی ها با اختلاف ۲_۳برابر بیشتر است .
روانشناس اورژانس اجتماعی جیرفت: ریزفاکتور های اقدام به خودکشی متفاوت است: ریزفاکتور بهداشت روانی، خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی.ریزفاکتور بهداشت روانی بیشترین احتمال را برای خودکشی دارد افسردگی ,بیکاری،مصرف دخانیات و مشروبات الکلی احتمال اقدام را افزایش می دهد و یکی دیگر از مهم ترین فاکتور ها برای افزایش احتمال خودکشی سابقه خانوادگی است یعنی فرد در خانواده کسی را داشته که سابقه اقدام به خودکشی یا فوت در اثر آن را داشته باشد حالا یا تاثیرژن هست یا اینکه یادگیریدرحال حاضر خدمات خوبی در این زمینه ارایه می شود.
نجمه سالارکریمی روانشناس اورژانس اجتماعی می گویید: بعضی از کسانی که فکر می کنند تفکرات خودکشی دارند با این شماره تماس می گیرند و همچنین خانواده های این افراد می توانند با خط اورژانس اجتماعی تماس بگیرند تا مشاور با فرد صحبت کند و اگر لازم بود آمبولانس به محل فرستاده شود بعداز آن هم مشاوره به فرد و خانواده معرفی می شود و مددکار فرد را رها نمی کند و تلفنی پیگیر وضعیت او خواهد بود.
شماره ۱۴۸۰ خط ارتباطی دیگری مربوط به بهزیستی است که می تواند مثل خط ۱۲۳درمورد هرآسیبی با آن تماس گرفت که از جمله انها موارد خودکشی است.