نقش کتابدار بالینی در ارتقای سلامت جامعه / محدثه شهدادی
حضور کتابدار بالینی در کتابخانه های پزشکی و بیمارستانی از نیاز های اساسی می باشد
محدثه شهدادی کارشناس اطلاعات و دانش پزشکی در شهرستان جیرفت: پزشکان و اعضای تیم مراقبت و درمان از جمله مهمترین اقشار یک جامعه هستند که اطلاعات معتبر و روز آمد توسط آنان به معنای تأمین سلامت و بهداشت یک جامعه و در بعضی موارد ، به معنای نجات جان بیماران است که دسترسی به منابع اطلاعات از اصلی ترین کارکرد کتابدار بالینی است کتابدار بالینی فردی حاضر در گروه درمانی است و حتی در تصمیم سازی های پزشکی نقش دارد
کتابدار بالینی فرایندی است که در آن کتابدار بیمارستانی با حضور در بخش های بیمارستان به طور مستقیم نیازهای اطلاعاتی پزشکان را دریافت نموده و با جستجوی دقیق و مناسب مباحث را در اسرع وقت در اختیار آنها قرار می دهد . با رشد فناوری اطلاعات و افزایش منابع، پزشکان با مشکلاتی از جمله مهارتهای محدودتر در جستجو و کمبود فرصت زمانی برای بازیابی اطلاعات روبرو هستند.
با توجه به این مسائل، حضور یک فرد دارای تخصص و مهارت اطلاع یابی، می تواند نقش مهمی در تأمین نیازهای اطلاعاتی تیم مراقبت و درمان و در نتیجه ارتقاء کیفیت خدمات پزشکی و درمانی داشته باشد.
امروزه به دلیل پیشرفتهای سریع درحوزه پزشکی و نیاز پزشک به کسب دانش روز، موضوع کتابدار بالینی اهمیت بیشتری پیدا کرده است؛ کتابداری بالینی موضوعی جدا از پزشکی نیست.
کتابخانه های بیمارستانی خاستگاه ارتقاء سواد سلامت کتابدارهای بالینی است و اگر در نظام تحول سلامت نقش کتابدار بالینی دیده شود، تأثیر آن در ارتقاء سواد سلامت پیش خواهد رفت.
حضور کتابدار بالینی در کتابخانه های پزشکی و بیمارستانی شهرستان جیرفت، به عنوان محلی انباشته از منابع و تحقیقات پزشکی، جهتکمک علمی به پزشکان، از نیازهای اساسی محسوب می شود.