. پنج شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳

کد خبر: 70640 تاریخ انتشار : دوشنبه 21 فروردین 1402 | 14:38 ب.ظ

اخبار امروز کمیسیون های تخصصی مجلس

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی از برگزاری جلسه‌ای با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و ارائه برنامه‌های این معاونت در سال جدید خبر داد. به گزارش کنارصندل به نقل از خانه ملت حسین حق وردی در تشریح جلسه امروز (یکشنبه) کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی گفت: […]

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی از برگزاری جلسه‌ای با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و ارائه برنامه‌های این معاونت در سال جدید خبر داد.

به گزارش کنارصندل به نقل از خانه ملت حسین حق وردی در تشریح جلسه امروز (یکشنبه) کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی گفت: جلسه امروز کمیسیون با حضور روح ‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و معاونان وی تشکیل شد که ایشان گزارشی در خصوص عملکرد این معاونت ارائه کردند.

وی افزود: معاون علمی رئیس جمهور در جلسه امروز کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری همچنین به تبیین برنامه‌ها و اهداف آن معاونت در سال ۱۴۰۲ پرداخت و نمایندگان عضو کمیسیون نیز نقطه نظرات خود را در این خصوص مطرح کردند.

کمیسیون فرهنگی با پیشنهادات خود از لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار تمام قد دفاع خواهد کرد

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی  از بررسی لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار، در کمیسیون متبوعش خبر داد و گفت: کمیسیون فرهنگی با توجه به اینکه کمیسیون اصلی در تصویب قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده بود، امروز هم در دفاع از حقوق بانوان از این لایحه تمام قد با ارائه پیشنهاداتی حمایت خواهد کرد.

احمد راستینه هفشجانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در تشریح نشست امروز (یکشنبه؛ ۲۰ فروردین ماه) کمیسیون فرهنگی مجلس، گفت: در نشست امروز کمیسیون کلیات «لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار» با حضور اعضای کمیسیون فرهنگی بررسی شد.

 سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اعضای کمیسیون در این جلسه دغدغه‌های و پیشنهادات خود را در مورد جزییات «لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار» مطرح کردند و مقرر شد تعدادی از اعضای کمیسیون به نمایندگی از طرف کمیسیون فرهنگی در جلسات بررسی این لایحه در کمیسیون اجتماعی حضور یابند.

نماینده مردم شهرکرد، بن، سامان در مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: تصویب کلیات این لایحه گام بلند مجلس یازدهم در دفاع از حقوق بانوان به عنوان محور اصلی کانون خانواده است، امیدواریم با تصویب جزییات آن شاهد کاهش آسیب‌هایی باشیم که بانوان را در جامعه تهدید می‌کند.

وی در ادامه اظهار کرد: مجلس یازدهم با تصویب کلیات «لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار» و «قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده» در دفاع از حقوق بانوان پیشتاز است. کمیسیون فرهنگی با توجه به اینکه کمیسیون اصلی در تصویب قانون جوانی جمعیت بوده امروز هم در دفاع از حقوق بانوان از این لایحه تمام قد با ارائه پیشنهاداتی حمایت خواهد کرد.

راستینه در پایان خاطر نشان کرد: در این نشست مقرر شد، جلسات کمیسیون به صورت مداوم در خصوص بررسی «لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار» ادامه داشته باشد./

تدوین اساسنامه سازمان فنی و حرفه‌ای در دستور کار؛ از جبران کمبود مربی تا به روز رسانی تجهیزات فرسوده

رئیس کمیته آموزش فنی و حرفه‌ای مجلس ضمن تشریح آخرین وضعیت تدوین و بررسی اساسنامه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ ‎ای، بر رسیدگی به وضعیت مربیان شاغل در سازمان فنی و حرفه‌‎ای و به روزرسانی تجهیزات فرسوده تأکید کرد.

حسین حق وردی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به تدوین اساسنامه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در کمیسیون آموزش مجلس، اظهار کرد: طرحی با امضای نمایندگان مجلس تهیه و به کمیسیون آموزش مجلس به عنوان کمیسیون اصلی ارجاع شده تا اساسنامه سازمان آموزش فنی و حرفه‌‎ای کشور تدوین شود.

نماینده مردم شهریار و قدس و ملارد در مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور فاقد اساسنامه است، افزود: همچنین این سازمان دارای مشکلات راهبردی بوده که از طریق تدوین اساسنامه این مشکلات قابل رفع است.

وی ادامه داد: بر همین مبنا، این طرح به کمیته آموزش فنی و حرفه‌ای کمیسیون آموزش ارجاع شده و تاکنون جلساتی با حضور نمایندگان سازمان فنی و حرفه‌ای کشور، مرکز پژوهش‌‎های مجلس، سازمان امور اداری و استخدامی، وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه برگزار شده و تا کنون ۳ ماده از مواد اساسنامه مذکور مورد تصویب کمیته قرار گرفته است. لازم به ذکر است که این اساسنامه دارای ۲۰ ماده است.

رئیس کمیته آموزش فنی و حرفه‌ای مجلس تصریح کرد: مشکلات سازمان آموزش فنی و حرفه‌‎ای در چند لایه کمبود نیرو و تجهیزات فرسوده و نارضایتی مربیان قابل بررسی است. با وجود اینکه مربیان سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای به صورت آموزشی تعریف شده اما کارمند قلمداد می‎‌‌ شوند، یعنی باید کل ساعت اداری هفته را مشغول به کار باشند ولی حقوق آن‎‌ها از تمامی کارکنان دولت پایین تر است.

حق وردی اظهار امیدواری کرد که به زودی اساسنامه سازمان آموزش فنی و حرفه‎ای به زودی از کمیته به کمیسیون آموزش ارجاع و پس از آن در نوبت رسیدگی صحن علنی مجلس قرار گیرد./

برای پیگیری حق‌آبه هیرمند کمیته امنیت آب مجلس تشکیل جلسه می دهد

رئیس کمیسیون امنیت آب کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت:به منظور بررسی مطالبه به حق مردم نجیب و مظلوم سیستان و بلوچستان از منابع آبی هیرمند کمیسیون امنیت تشکیل جلسه می دهد.

مرتضی محمودوند در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در خصوص جلسه فردای کمیته امنیت آب کمیسیون امنیت ملی مجلس اظهار داشت: با درخواست نمایندگان محترم استان سیستان و بلوچستان به منظور مطالبه سهم آبی کشورمان از هیرمند جلسه تشکیل خواهد شد.

وی افزود: مطالبه جمهوری اسلامی ایران بر اساس توافقات بین المللی است و این ظلم به ملت ایران باید یک جا متوقف شود و حق مردم نجیب و مظلوم منطقه سیستان و بلوچستان رعایت شود.

وی تصریح کرد: ما به صورت غیر رسمی ارتباطات خود را با حکومت طالبان بر اساس ریشه های دینی و همجواری تعریف کرده ایم و امیدواریم جریان طالبان نیز به احترام این نگاه را حفظ کنند در غیر این صورت و در صورت تداوم ظلم به مردم ما با رویه دیپلمایتک مجبور به واکنش هایی خواهیم بود.

عضو کمیسیون امنیت تاکید کرد: امیدواریم طالبان به مطالبه حق ملت و دولت ایران توجه کند، ما در جلسه فردا از وزارت نیرو، وزارت کشور و مرکز پژوهش ها میهمانانی داریم و گزارشی از بازدید های گذشته اعضای کمیسیون در این جلسه مطرح خواهد شد و در صورت نیاز این بازدید ها تداوم خواهد یافت./

بانک‌ها باید متعهد به انجام تکالیف قانونی در بخش کشاورزی و دامپروری باشند

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت: تمامی بانک‌ها باید به تکالیف قانونی خود پایبند باشند، جایگاه و سهم هر یک از بانک‌ها در توسعه بخش کشاورزی و دامپروری مشخص شده و کوتاهی هر یک از عوامل بانکی در اجرای قانون مصداق ترک‌فعل است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط‌‌زیست مجلس شورای اسلامی در نشست ویژه معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با مدیران بانک کشاورزی در سطح استان فارس با تقدیر از عملکرد بانک کشاورزی در فرآیند تولید ملی، گفت: در دنیای امروز امنیت غذایی یکی از اولویت‌های هر کشوری محسوب می‌شود که بی‌توجهی به این موضوع منجر به ایجاد چالش‌هایی برای آن ملت خواهد شد.

وی با اشاره به جایگاه بانک‌ها در زمینه تولید، افزود: بانک‌ها در فرآیند تولید نقش‌آفرین هستند چراکه بخش قابل توجهی از نقدینگی لازم در حوزه کشاورزی و دامپروری توسط نظام بانکی تامین می‌شود.

عسکری در رابطه با عملکرد بانک‌های مختلف در نظام تولید، تصریح کرد: خوشبختانه عملکرد بانک کشاورزی در کشور مثبت ارزیابی می‌شود اما برای پایدار ماندن تولید در کشور و توسعه لازم در این زمینه نیازمند مشارکت و نقش‌آفرینی تمامی بانک‌ها هستیم.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه تمامی بانک‌ها باید به تکالیف قانونی خود پایبند باشند، ادامه داد: جایگاه و سهم هر یک از بانک‌ها در توسعه بخش کشاورزی و دامپروری مشخص شده است و کوتاهی هر یک از عوامل بانکی در اجرای قانون مصداق ترک‌فعل بوده و بر اساس قانون نیز با خاطیان برخورد می‌شود.

وی خطاب به معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی خواستار افزایش اعتبارات لازم بودجه‌ای استان فارس شد و بیان کرد: با توجه به جایگاه فارس در نظام تولید کشور و اهمیت توسعه هدفمند بخش کشاورزی و دامپروری بایستی اعتباراتی ویژه به منظور تکمیل و توسعه پروژه‌های زیرساختی و عمرانی این استان پیش‌بینی بشود تا امکان پیشرفت و نقش‌آفرینی تولیدکنندگان در تولید محصولات داخلی فراهم شود.

عسکری در پایان عنوان کرد: وظایف اصلی مجلس در حوزه تقنینی و نظارتی تعریف شده است که در این راستا از مدیران بانکی انتظار داریم تا در موارد مختلف نسبت به ارائه راهکارهای مناسب جهت حل بخشی مسائل نیز موارد را از طریق سامانه مجلس یا سایر ظرفیت‌های ارتباطی به ما اعلام کنند تا بتوانیم در اصلاح یا وضع قانون و همچنین در تدوین برنامه‌های توسعه‌ای کشور لحاظ کنیم./

بررسی لایحه تشکیل سازمان بازرگانی؛ مشکل تنظیم بازار ناشی از ساختار نیست

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به بررسی لایحه تشکیل سازمان بازرگانی در نشست امروز کمیسیون متبوعش، گفت: به زعم نمایندگان، در شرایط فعلی فرآیندها باید اصلاح و تقویت شود و مشکلات کنونی ناشی از ساختار نیست بلکه مشکل از فرآیندها و اجرای نادرست است.

مصطفی طاهری در گفت‌وگو با خبرنگار  خبرگزاری خانه ملتدر تشریح نشست امروز(یکشنبه ۲۰ فروردین ماه) کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: نخستین دستورکار امروز کمیسیون بررسی لایحه تصویب معاهده (کنوانسیون) سازمان ملل متحد راجع به استفاده از ارتباطات الکترونیکی در قراردادهای بین‌المللی بود که پس از رسیدگی، این لایحه تصویب شد.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی افزود: دومین دستورکار امروز کمیسیون صنایع و معادن مجلس بررسی گزارش تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت دخانیات بود که در این جلسه، پس از رای‌گیری مقرر شد که گزارش مربوطه در صحن علنی مجلس قرائت شود.

وی با اشاره به بررسی لایحه دو فوریتی تشکیل سازمان بازرگانی و تنظیم بازار در نشست امروز کمیسیون صنایع و معادن مجلس، ادامه داد: در جلسه امروز درباره تشکیل سازمان بازرگانی یا وزارت بازرگانی با اعضای کمیسیون و نمایندگان اتاق بازرگانی، مرکز پژوهش‌ها، سازمان امور استخدامی همفکری صورت گرفت تا نظرات مخالفان و موافقان شنیده شود.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: جلسه امروز با این هدف برگزار شد تا مشخص شود، آیا مشکل تنظیم بازار مربوط به ساختار است و با جدا شدن سازمان یا وزارت بازرگانی قابل حل است یا مشکل از فرآیندها و اجرای نادرست است. هرچند در این جلسه درباره لایحه سازمان بازرگانی رای‌گیری نشد اما ۸۰ درصد اعضای کمیسیون با تشکیل سازمان و وزارت بازرگانی مخالف بودند البته ذکر این نکته نیز لازم است که با تشکیل سازمان بازرگانی مخالفت بیشتری شد.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: به زعم نمایندگان، در شرایط فعلی فرآیندها باید اصلاح و تقویت شود و مشکلات کنونی ناشی از ساختار نیست بلکه مشکل از فرآیند و اجرای نادرست است و اگر با همین چارچوب سازمان بازرگانی یا وزارت بازرگانی تفکیک شود، وضعیت بدتر نیز می‌شود./

دستغیب گزارشی درباره اقدامات دیوان محاسبات در سال ۱۴۰۱ و سال آتی ارائه کرد

سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی جزئیات جلسه عصر امروز این کمیسیون را تشریح کرد.

محمد مهدی مفتح در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در تشریح جلسه عصر امروز (یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه) کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: رئیس و دادستان دیوان محاسابات با حضور در جلسه عصر امروز کمیسیون، گزارشی درباره اقدامات دیوان در سال ۱۴۰۱ و برنامه های این نهاد نظارتی در سال ۱۴۰۲ ارائه کردند.

وی تاکید کرد: پس از ارائه این گزارش، برخی از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه نقطه نظراتی را درباره  انجام وظایف دیوان محاسبات و گزارش های مختلفی که ارائه می دهد،داشتند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: رئیس دیوان محاسبات در این جلسه درباره موضوع رسوب حساب دستگاه ها و برخی بی انظباطی مالی مواردی را مطرح کرد چراکه این موارد، مهم است و ماحصل اقدامات دیوان محاسبات باید منجر به انظباط مالی بیشتر در دستگاه ها شود./

آخرین موضوعات نظارتی ارجاعی به کمیسیون اقتصادی بررسی شد

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی جزئیات جلسه عصر امروز این کمیسیون را تشریح کرد.

مهدی طغیانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به جلسه عصر امروز(یکشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه) کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در جلسه عصر امروز کمیسیون اقتصادی آخرین وضعیت موضوعات نظارتی کمیسیون در قالب طرح های تحقیق و تفحص،ماده ۲۳۴ وماده ۴۵ آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت.

وی تاکید کرد: به دلیل اینکه سال جاری، سال پایانی مجلس شورای  اسلامی در دوره سیزدهم است،کمیسیون تلاش دارد تا نتایج موضوعات نظارتی ارجاعی به این کمیسیون را به سرعت نهایی کرده و به صحن مجلس ارائه دهد.

طغیانی یادآور شد: که کمیسیون اقتصادی فردا پیرو بررسی اقدامات وزارت اقتصاد برای تحقق شعار سال، جلسه مشترکی با وزیر اقتصاد در محل این وزارتخانه خواهد داشت./

هشدار اعضای کمیسیون و مسئولان مربوطه در مورد تخصیص ارز مکفی و به موقع به تجهیزات پزشکی برای جلوگیری از تبعات آن

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس گفت: به طور قطع اگر رئیس جمهور، وزیر اقتصاد و رئیس سازمان برنامه و بودجه در زمان مناسب ارز مناسب را به تجهیزات پزشکی اختصاص ندهند و تصمیم گیری درستی در این رابطه نداشته باشند احتمال کمبود قابل توجه ملزومات پزشکی دور از انتظار نیست.

زهرا شیخی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت  در تشریح دستور کار امروز (یکشنبه، ۲۰ فروردین ماه) کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از بررسی آخرین وضعیت بودجه و ارز تخصیصی به تجهیزات پزشکی با حضور معاون توسعه وزارت بهداشت، رئیس سازمان غذا و دارو، مسئولان سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، وزارتخانه‌های صمت و اقتصاد و گمرک، گفت: در این نشست موضوع عدم تخصیص عوارض مالیات بر ارزش افزوده مواد اولیه از جمله شیرخشک و ملزومات مصرفی پزشکی مطرح شد که با توجه به ارائه نامه ای توسط یکی از مسئولان گمرک در نشست مشخص شد که خوشبختانه موضوع معافیت مواد اولیه شیرخشک از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده ابلاغ و حل شده است.

وی افزود: همچنین در مورد بحث مواد اولیه و تجهیزات پزشکی دپو شده در گمرک و تخصیص ارز مکفی و به موقع برای واردات مواد اولیه و تجهیزات و ملزومات پزشکی اظهاراتی مطرح و تاکید شد که با توجه به افزایش قیمت ارز تامین سرمایه در گردش صنایع تولیدی با مشکل مواجه شده و می طلبد این مشکل هر چه سریع تر رفع شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس یازدهم ادامه داد: مسئولان مربوطه در این نشست نسبت به قیمت های دستوری مواد اولیه و تجهیزات و ملزومات پزشکی بدون در نظرگیری افزایش و رشد قیمت کالاها به دلیل افزایش قیمت دلار و مواد اولیه و همچنین معوقات قابل توجه دانشگاه ها به تولیدکننده ها و واردکنندگان تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشک انتقاد کردند زیرا چندین سال است این موضوع بر زمین مانده و به آن توجه لازم نشده است.

رئیس فراکسیون دیپلماسی سلامت و سبک زندگی سالم مجلس یادآور شد: به طور قطع اگر رئیس جمهور، وزیر اقتصاد و رئیس سازمان برنامه و بودجه در زمان مناسب ارز مناسب را به تجهیزات پزشکی اختصاص ندهند و تصمیم گیری درستی را در این رابطه نداشته باشند احتمال کمبود قابل توجه ملزومات پزشکی دور از انتظار نیست و اعضای کمیسیون بهداشت تاکید کردند که  باید به صورت عاجل مشکل کاهش عوارض مواد فوق اعمال شود تا تولیدکنندگان و واردکنندگان نسبت به ترخیص مواد اولیه اقدام کنند و شاهد کمبود و گرانی این کالاهای مهم نباشیم.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: مسئولان گمرک هم مطرح کردند که هنوز فهرست کالاهای اساسی را نداریم بنابراین این موضوع باعث می شود واردکننده و فعال اقتصادی حاضر نباشد کالاهای خود را ترخیص کند از این رو نیاز است به این مهم توجه ویژه ای شود./

آیین نامه ارتقاء و ترفیع پژوهشگران و اعضای هیات های علمی مراکز تحقیقات کشاورزی تغییر می‌کند/ سازمان تات به بخش علوم دامی بی‌ توجه بوده است

سحنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت: پژوهشگران عمدتا تحقیقات پایه و مقاله تهیه می‌کنند که در نشست امروز اعلام شد آیین نامه ارتقاء و ترفیع پژوهشگران و اعضای هیات های علمی مراکز تحقیقات کشاورزی تغییر کرده و در صورت تصویب آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم این افراد به جای تهیه مقاله حضور آنها در مزارع ملاک قرار می‌گیرد.

ذبیح الله اعظمی ساردوئی سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در تشریح نشست امروز (یکشنبه ۲۰ فروردین ماه) کمیسیون متبوع خود، گفت: دستور کار اول نشست کمیسیون کشاورزی در خصوص بررسی طرح جامع توسعه عمران روستایی کشور بود که یکی از مسائلی که در این نشست مطرح شد دلیل قرارگیری سازمان عشایری روستای ذیل وزارت جهاد کشاورزی  بود.

نماینده مردم جیرفت و عنبر آباد در مجلس شورای اسلامی ، ادامه داد: به دلیل بازنگری ‌های سه باره طرح جامع توسعه عمران روستایی کشور و عدم اطلاع برخی از نهادهای اجرایی مسئول ذی ربط خصوصا نمایندگان سازمان برنامه و بودجه از آخرین نسخه طرح مذکور مقرر شد نسخه نهایی در اختیار این دستگاه‌ها قرار بگیرد و مجددا در نشست دیگری بررسی شود.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و معاونین وی در نشست کمیسیون کشاورزی حاضر شدند و به مباحث مطرح شده از سوی اعضای کمیسیون پاسخ دادند که برخی از آنها قانع کننده نبود، ادامه داد: مقرر شد به دعوت این سازمان اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس از سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج، موسسه تحقیقات نهال و بذر و بانک ژن بازدید کنند.

وی با اشاره به اینکه یکی از مباحث مطرح شده در خصوص دلایل عدم دستیابی به دستاورد چشم‌گیر موسسه در تولید بذر هیبرید و تولید بذرهای با کیفیت جو، گندم و ذرت بود، ادامه داد: علی رغم اینکه کشور ایران هشتمین کشور دارای ذخایر ژنیکی دامی و گیاهی است بانک ژن فعال نیست و یکی از درخواست‌های راه اندازی بانک پشتیبان ذخایر ژنتیکی کشور بود که نیازمند ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار است که امیدواریم اعتبارات آن در بودجه سال آینده دیده شود.

اعظمی افزود: باید ۸ هزار گونه گیاهی موجود در کشور حفظ و حراست شود هرچند که برخی از ارقام گیاهی کشور مانند نخود و گندم ایرانی در کشورهای دیگر مانند آلمان نگهداری و جمع‌آوری شده است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه در خصوص رشد شرکت‌های دانش بنیان حوزه کشاورزی از رئیس و معاونین سازمان تات سوالاتی طرح شد، عنوان کرد: بر اساس گزارش های ارائه شده تعداد شرکت‌های دانش بنیان حوزه کشاورزی از ۴ درصد به ۹ درصد افزایش پیدا کرده این درحالی است که حدود ۹ هزار شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد و ابهاماتی در خصوص این آمار وجود دارد.

نماینده مردم جیرفت و عنبر آباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه زیرساخت ها برای فعالیت ۲ هزار شرکت دانش بنیان کشاورزی فراهم شده که تاکنون ۵۰۰ شرکت آن راه‌اندازی شده است، گفت: امیدواریم ایجاد دهکده‌های فناوری ایجاد شده در ۱۰ استان، در سایر استان ها نیز تداوم پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از مسائل مطرح شده عدم توجه سازمان تات به حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری و آبخوان داری بود که در این خصوص پاسخ لازم ارائه نشد، ادامه داد: سازمان تات به بخش علوم دامی بی‌ توجه است که باید به این حوزه توجه بیشتری داشته باشند.

اعظمی با تاکید بر اینکه سیستم های آبیاری کشور مربوط به ۴۰ سال‌ گذشته است و پیشرفت‌های سایر کشورها در زمینه هوشمندسازی آبیاری را در داخل کشور شاهد نیستیم، عنوان کرد: در زمینه اصلاح بذر محصولات استراتژیک مانند کلزا و جلوگیری از ریزش آن  سازمان تات تاکنون موفق نبوده و باید نتیجه فعالیت ها را در جوامع کشاورزی شاهد باشیم هرچند که با حضور محققین معین اتفاقات خوبی رخ داده است. کشاورزان پیشرو از مراکز تحقیقاتی جلوتر هستند.

این نماینده مردم در مجلس، گفت: پژوهشگران عمدتا تحقیقات پایه و مقاله تهیه می‌کنند که در نشست امروز اعلام شد آیین نامه ارتقاء و ترفیع پژوهشگران و اعضای هیات های علمی مراکز تحقیقات کشاورزی تغییر کرده و در صورت تصویب آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم این افراد به جای تهیه مقاله حضور آنها در مزارع، پژوهش‌های کاربردی ،کارهای تحقیقاتی و رفع مشکلات در مزارع ملاک قرار می‌گیرد و گام مثبتی محسوب می‌شود.

نماینده مردم جیرفت و عنبر آباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دستورالعمل‌هایی درخصوص ایجاد فرصت مطالعاتی برای اعضای هیات‌های علمی و فعالیت آنها در موسسات تحقیقاتی تهیه شده است، افزود: با توجه به اینکه میانگین سن کشاورزان کشور به ۵۳ سال رسیده است برخی اقدامات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه میزان تحقق برنامه‌های ارائه شده از سوی موسسه تحقیقات، آموزش و ترویج در پایان سال مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، گفت: اعضای کمیسیون کشاورزی گلایه هایی در خصوص عدم ارائه طرح الگوی کشت به این کمیسیون تخصصی را مطرح کردند که در نشستی دیگر مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی با تاکید بر اینکه کمیسیون کشاورزی مطالبات مردم را با جدیت پیگیری می‌کند، عنوان کرد: دستورکار دیگر کمیسیون کشاورزی بررسی مسائل موجود در خصوص تولید و توزیع شکر بود و برخی از تولیدکنند معتقد بودند در اسفندماه مابه‌التفاوت شکر برای آنها مشکلاتی را به همراه داشته،  صنایع باید از سامانه بازارگاه سهمیه خود را تهیه کنند.

اعظمی با اشاره به اینکه دستورکار پایانی کمیسیون کشاورزی در خصوص موانع پیش روی صادرات محصولات کشاورزی بود، عنوان کرد: ناوگان حمل محصولات کشاورزی فرسوده هستند و اجازه واردات یخچال حمل کالا داده نمی‌شود و تامین سوخت شناورهای حامل محصولات کشاورزی با ارز آزاد نیز آسیب زننده است.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس با تاکید بر اینکه تغییر کاربری اراضی کشاورزی در استان‌های اطرف استان تهران آسیب بسیار زیادی را وارد کرده است، گفت: اعمال لحظه‌ای تعرفه صادرات محصولات کشاورزی نیز یکی دیگر از مشکلات حوزه صادرات محصولات کشاورزی محسوب می‌شود./

رفع ایرادات شورای نگهبان به مبحث شرکت‌ های تعاونی کتاب شرکت‌ های لایحه تجارت و ارائه آن به صحن علنی

عضو هیات رئیسه کمیسیون قضایی مجلس از رفع ایرادات شورای نگهبان به مبحث شرکت‌ های تعاونی کتاب شرکت‌ های لایحه تجارت و ارائه آن به صحن علنی خبر داد.

گراف کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی

محمدتقی نقدعلی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در تشریح نشست امروز ( یکشنبه، ۲۰ فروردین) کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس از بررسی مبحث شرکت‌ های تعاونی کتاب شرکت‌ های لایحه تجارت ( اعاده شده از شورای نگهبان ) در نشست امروز خبر داد و گفت: اغلب مواد این لایحه در نشست های متعدد و حتی خارج از وقت قانونی کمیسیون بررسی و تصویب شد و فراکسیون تعاون مجلس نقطه نظراتی در مورد بخش تعاون این لایحه مطرح کرد و پیرو چندین نشستی که با این فراکسیون و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی داشتیم در نهایت امروز جمع بندی لازم صورت گرفت و اصلاحات لازم در بخش تعاون انجام شد.

وی افزود: ایرادات شورای نگهبان به این لایحه رفع و در حال حاضر آماده بارگذاری برای ارائه به صحن علنی مجلس است تا لایحه ای که سال ها بر زمین مانده است هر چه سریع تر به نتیجه و ثمر بنشیند./

رفع ایرادات شورای نگهبان به مبحث شرکت‌ های تعاونی کتاب شرکت‌ های لایحه تجارت و ارائه آن به صحن علنی

عضو هیات رئیسه کمیسیون قضایی مجلس از رفع ایرادات شورای نگهبان به مبحث شرکت‌ های تعاونی کتاب شرکت‌ های لایحه تجارت و ارائه آن به صحن علنی خبر داد.

گراف کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی

محمدتقی نقدعلی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در تشریح نشست امروز ( یکشنبه، ۲۰ فروردین) کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس از بررسی مبحث شرکت‌ های تعاونی کتاب شرکت‌ های لایحه تجارت ( اعاده شده از شورای نگهبان ) در نشست امروز خبر داد و گفت: اغلب مواد این لایحه در نشست های متعدد و حتی خارج از وقت قانونی کمیسیون بررسی و تصویب شد و فراکسیون تعاون مجلس نقطه نظراتی در مورد بخش تعاون این لایحه مطرح کرد و پیرو چندین نشستی که با این فراکسیون و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی داشتیم در نهایت امروز جمع بندی لازم صورت گرفت و اصلاحات لازم در بخش تعاون انجام شد.

وی افزود: ایرادات شورای نگهبان به این لایحه رفع و در حال حاضر آماده بارگذاری برای ارائه به صحن علنی مجلس است تا لایحه ای که سال ها بر زمین مانده است هر چه سریع تر به نتیجه و ثمر بنشیند./

نظرات بینندگان:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *