. جمعه ۱۳ مهر ۱۴۰۳

کد خبر: 90614 تاریخ انتشار : چهارشنبه 22 فروردین 1403 | 11:38 ق.ظ

نه به پذیرایی در مراسم ختم اموات/محمد افشارمنش

اسم دو سه نفر در تاریخ شفاهی شهرستان جیرفت به عنوان آدم هایی که برخی رسوم غیر متعارف و غلط را در مراسم مختلف بر انداختند همیشه جاودان است و از آنها به نیکی یاد می شود، از جمله ایشان یکی حاج انوشیروان امیرتیموری، پیشکسوت فرهنگی است که برای اولین بار در دهه هفتاد ذیل […]

اسم دو سه نفر در تاریخ شفاهی شهرستان جیرفت به عنوان آدم هایی که برخی رسوم غیر متعارف و غلط را در مراسم مختلف بر انداختند همیشه جاودان است و از آنها به نیکی یاد می شود، از جمله ایشان یکی حاج انوشیروان امیرتیموری، پیشکسوت فرهنگی است که برای اولین بار در دهه هفتاد ذیل کارت عروسی دختر خانمش با خواهر زاده اش حاج مجید امیر تیموری نوشت از دادن سیگار معذوریم!

و تکلیف را برای مهمانان روشن کرد که تا قبل از آن در تمام مجالس عروسی، طرف چه سیگاری بود یا نبود یک پاکت سیگار  وینستون چهار خط به عنوان جزئی از پذیرایی مثل شیرینی، شربت و شام یا ناهار از میزبان دریافت می کرد!!!

دوم نفر حاج آقای تارم است که به غیر از این دفعه یک بار دیگر آن هم در دهه هفتاد سمت امامت جمعه جیرفت را برعهده داشت و رسم غلط دیگری که آن سال ها به شدت باب شده بود را بر انداخت.

آن سال ها رسم بود تا کسی فوت می کرد در و  دیوارهای منزل متوفی مملو می شد از نصب پارچه نوشته های تسلیت و تعزیت به بازماندگان! جالب اینکه بیشترش هم مربوط به ادارات، نهادها و ارگان ها بود که عمدتا هزینه آنها از بیت المال و پول مردم پرداخت می شد ( آن سال ها هنوز بنر مد نبود) گرچه هنوز هم کم و بیش در جای جایی البته بسیار کم رنگ این رسم متداول است ولی عمده صاحبان عزا با نصب پارچه ای مشکی بر سردرب منزلشان تقاضا می کنند کسی پارچه نیاورد و نصب نکند.

(نا گفته نماند کسان دیگری هم در مناطق مختلف و طوایف متعدد بانی براندازی این رسوم غلط بوده و هستند که در جای خود باید از آنها تشکر کرد که بانی خیر هستند)و امروز …امام جمعه محترم در خطبه های نماز عید فطر از مردم در خواست کرد که در مراسم عزاداری اموات و پرسه ها، پذیرایی های چند نمونه ای را حذف کرده و فقط به پذیرایی با خرما بسنده کنند و دلایلی را هم برای این مهم بیان کردند که بسیار منطقی بود و دوم پیشنهاد هم این که ایام عزاداری و پرسه را به دو روز تقلیل داده و مجلس ختم عزیزان متوفی را در عصر دوم تشیع جنازه آنها برگزار کرده و عزاداری را خاتمه دهند.

امید آنکه مردم هم همکاری کرده و اصحاب رسانه و بقیه عزیزان و ریش سفیدان اقوام با راه انداختن کارزار نه به پذیرایی و تقلیل ایام پرسه به پیشنهاد ارزشمند امام جمعه محترم جامه عمل بپوشانند و هرگز در منزل صاحبان عزا که توصیه دینی هم می باشد برای صرف شام یا ناهار مهمان نشوند و حتی مسئولیت پذیرایی از ایشان را هم بر عهده بگیرند.

نظرات بینندگان:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × دو =