. جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳

کد خبر: 96355 تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 مرداد 1403 | 16:09 ب.ظ

بدترین وضعیت سدهای کشور برای کرمان؛۲ سد از ۳ سد مهم کرمان در وضعیت زرد

سد سیرجان به کف رسیده. کل حجم آب این سد به ۴ میلیون مترمکعب می‌رسد؛ برابر ۹ درصد پرشدگی که مشخص نیست چقدر از این آب قابل‌استفاده شد. باتوجه‌به وضعیت فعلی سد سیرجان در حال ازدست‌رفتن است. دو سد دیگر جیرفت و نسا نیز به ترتیب ۲۳ و ۳۱ درصد ظرفیتشان پر هستند. میزان پرشدگی […]

سد سیرجان به کف رسیده. کل حجم آب این سد به ۴ میلیون مترمکعب می‌رسد؛ برابر ۹ درصد پرشدگی که مشخص نیست چقدر از این آب قابل‌استفاده شد. باتوجه‌به وضعیت فعلی سد سیرجان در حال ازدست‌رفتن است. دو سد دیگر جیرفت و نسا نیز به ترتیب ۲۳ و ۳۱ درصد ظرفیتشان پر هستند. میزان پرشدگی سد نسا حداقل ۳۳درصد نسبت به سال قبل کمتر است و با وجود بارش‌های سیل‌آسا سد جیرفت فقط ۷ درصد نسبت به سال قبل آب بیشتری دارد.

به گزارش کنارصندل به نقل از کرمان‌نو، در ۳۰۲ روز ابتدایی سال آبی جاری (از ابتدای مهرماه ۱۴۰۲ تا سی‌ام تیرماه ۱۴۰۳) در مجموع ۳۹ میلیارد و ۴۵۰ میلیون مترمکعب آب وارد سدهای ایران شده که نسبت به ورودی ۳۶ میلیارد و ۹۹۰ میلیون مترمکعبی آب به سدها در مدت مشابه سال آبی گذشته، رشدی ۷درصدی داشته است. در مجموع سدهای کشور، ۶۰درصد ظرفیت مخازن سدها پر و ۴۰درصد آن خالی است، در کرمان اما سد تنگوییه در حال خشک‌شدن است و ۲ سد دیگر میزان پرشدگی‌شان به طور متوسط به ۳۰ درصد هم نمی‌رسد.

از بین سدهای مهم تأمین آب شرب و کشاورزی، سدهای لار و ماملو در تهران، طرق و دوستی در خراسان رضوی، پانزده خرداد در حوضه قمرود، استقلال در هرمزگان، رودبال داراب در فارس، چاه‌نیمه‌ها در سیستان‌وبلوچستان، تنگوئیه سیرجان در کرمان و ساوه در مرکزی ذخایری زیر ۲۰درصد دارند و به‌عبارتی بیش از ۸۰درصد ظرفیت آنها خالی است.

نظرات بینندگان:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *