رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی جنوب استان کرمان خبر داد:آغاز پایش آفت سرخرطومی حنایی خرما با استفاده از اینترنت اشیا و هوش مصنوعی
ردیابی و شناسایی درختان آلوده به آفت سرخرطومی حنایی خرما با استفاده از سنجش از راه دور و اینترنت اشیا در کشور از جیرفت و جنوب کرمان آغاز شد.
به گزارش کنارصندل به نقل از روابطعمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان؛ پایش هوشمند مبارزه با آفت سرخرطومی حنایی خرما در جنوب کرمان آغاز شد. احمد آئین، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی جنوب کرمان، از آغاز طرح ملی ردیابی و شناسایی درختان آلوده به آفت سرخرطومی حنایی خرما با استفاده از سنجش از راه دور و اینترنت اشیا در جنوب کرمان بهعنوان منطقه پایلوت خبر داد.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی جنوب گفت: طرح مذکور توسط مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی، مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی، پژوهشکده آبخیزداری و مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی جنوب کرمان؛ باهدف شناسایی زودهنگام درختان آِلوده در شهرستانهای عنبرآباد و منوجان آغاز شد.
وی افزود: بحث مبارزه با این آفت از دو سال قبل در جنوب کرمان آغاز شده و در سال گذشته رویداد فناورانه سرخرطومی خرما باهدف تولید دانش فنی برگزار شد و خوشبختانه در جنوب کرمان بهعنوان منطقه پایلوت، دانش فنی در اختیار بهرهبرداران قرار گرفت و امروز هم با مشارکت تیم تخصصی تولید دانش فنی و انتقال به بهرهبرداران ادامه دارد.
حسین فرازمند، مدیر پروژه و دبیر ستاد هوشمندسازی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: هدف پروژه مذکور این است که با استفاده از تصاویر ماهوارهای، درختان در مراحل ابتدایی آلودگی شناسایی شوند و برای این کار با استفاده از پهپادهای مختلف مانند پهپادهای سنجش حرارتی، چند طیفی و ابرطیفی و بهکاربردن نقشهبرداری هوایی و استفاده از تصاویر پهپادی از درختان در مراحل مختلف آلودگی به آفت در انواع ارقام خرما به یک تصویر استانداردی برسیم و در نهایت بر مبنای این اطلاعات با استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی بتوانیم نخلستانها را پایش و درختان آلوده را بهموقع شناسایی کنیم.
وی افزود: گروهی دیگر از محققان در حال فعالیت بر روی روشی دیگر هستند که باتوجهبه اصوات بتوانند مراحل مختلف آلودگی را شناسایی کنند.