تراکتورداران دورافتادهترین نقطه کرمان: با مقررات جدید، مشکل سوخت پیدا کردهایم
مقررات جدید که سهمیه سوخت فقط برای کشاورزان و تراکتوردارانی که پهنه و عرصه کشت کشاورزی دارند ارائه میشود موجب شرایط جدیدی شده زیرا تراکتورداران محدوده شهر رَمِشک در قلعهگنج، در دورترین نقطه جنوبی استان کرمان که صاحب زمینهای کوچکی هستند میگویند با مشکل مواجه شدهاند؛ فرماندار این شهرستان نیز تاکید دارد که پیگیر حل مشکل است.
به گزارش کنارصندل به نقل از خبرگزاری ایرنا، روز چهارشنبه ایرنا تعدادی از تراکتورداران روستاهای اطراف شهر رمشک که با تراکتور فقط کارهای خدماتی را انجام می دهند طی ۲روز پیش با حضور در دفتر امام جمعه قلعه گنج نسبت به این تصمیم جهاد کشاورزی اعتراض کردند.
مرتضی غلامرضایی یکی از تراکتورداران روستای سور در رمشک از توابع بخش چاه دادخدا که در این جمع حضور داشت گفت: جهاد کشاورزی در توزیع سوخت تراکتورداران پهنه و عرصه زمین کشاورزی را مبنا قرار داده اما بسیاری از تراکتورداران روستاهای رمشک که به دلیل کوهستانی بودن، پهنه ها و اراضی کشاورزی آنان بسیار کوچک است به کارهایی همچون کشت تنباکو و سیر در اراضی یک هکتاری و نیم هکتاری یا کمتر می پردازند و نخلستان های ۲ هکتاری دارند.
وی با بیان اینکه تراکتورداران هم بیشتر فعالیت خدماتی به اهالی روستاها ارائه می کنند افزود: سوخت تراکتورداران به دلیل میزان کم زمین ها، کاهش پیدا می کند.
غلامرضایی ادامه داد: صاحبان تراکتور به عنوان مثال از کف رودخانه شن و ماسه برای اهالی روستاها توزیع یا با بستن تریلی برای حصارکشی و دیوارکشی اهالی روستاها سنگ حمل می کنند؛ همچنین برای احداث کپر و تهیه صنایع دستی شاخ و برگ درختان نخل، داز یا دیگر گونه های درختی را از باغ ها و دامنه کوه ها به روستا می آورند و کرایه دریافت می کنند که این دسته از فعالیت های تراکتورداران نادیده گرفته شده است و سوخت آنها کاهش پیدا می کند.
وی اضافه کرد: ۳۰ نفر از تراکتورداران روستاهای حوزه رمشک از جمله روستاهای سوردر، تگک، کنگرو، زیارت گیاهان، کهن چنگر، سرمیدان ، شهر رمشک، دهندران، ده بالا و گارو به نمایندگی از حدود ۱۰۰ تراکتوردار در منطقه رمشک به دفتر امام جمعه قلعه گنج رفتند و با فرماندار و امام جمعه قلعه گنج دیدار کردند.
ماهانه ۲ هزار لیتر به ۶۰۰ لیتر کاهش یافت
غلامرضایی بیان کرد: قبلا سوخت تراکتورداران یک هزار لیتر بود بعد ماهانه به ۲ هزار لیتر افزایش یافت که پس از آن در تیرماه امسال کلا قطع شد و سوخت دریافت نکردیم.
وی افزود: مرداد و شهریور امسال هم به ازای هر ماه ۶۰۰ لیتر سوخت به تراکتورداران دادند که واقعا کم بود و از اول مهرماه تا الان سوخت به ما نداده اند، اگر بر اساس پهنه باشد سوخت ما بسیار کم خواهد شد چون مزارع کشاورزی ما کوچک است.
سیروس چمنی یکی دیگر از تراکتورداران حوزه شهر رمشک نیز که می گوید با تراکتور خود کارهای خدماتی کشاورزان از جمله درو مزارع، آسیاب کردن، کوبیدن یونجه و ارزن و همچنین شخم زدن و آماده کردن زمین برای کشت را برای کشاورزان انجام می دهد نیز به خبرنگار ایرنا گفت: ماه قبل سوخت کم آوردم و چهار بشکه سوخت را به صورت آزاد هر بشکه حدود ۴۰ میلیون ریال خریدم چون ناچار هستیم با تراکتور کار کنیم و حرفه ای دیگر پس از ۲۰ سال بلد نیستیم.
فرماندار قلعه گنج نیز گفت: چون پروانه فعالیت تراکتورداران رمشک به صورت فعالیت کشاورزی صادر شده است و ارائه سوخت بر میزان پهنه و سطح زیرکشت صورت می گیرد، از آنجا که اراضی کشاورزی این دسته از تراکتورداران و کشاورزان نیم هکتاری و یک هکتاری است سوخت آنان به طور طبیعی کاهش پیدا می کند.
محمد فلاحکهن افزود: ما پیگیر هستیم این مساله به گونه ای حل شود؛ در جلسهای که در محل استانداری با حضور فرمانداران و نماینده شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی استان برگزار می شود نیز مساله را مطرح می کنیم تا مشکل کشاورزان و تراکتورداران خدماتی رمشک برطرف شود.مرکز شهرستان قلعه گنج در ۴۲۰ کیلومتری جنوب شهر کرمان قرار دارد؛ این شهرستان با مناطقی از استان های هرمزگان و جنوب سیستان و بلوچستان مرز مشترک دارد.
به واسطه قاچاق بالای سوخت، مدیران برنامه ریز مجبور به اتخاذ تصمیم هایی برای پیشگیری از قاچاق سوخت هستند زیرا برخی افراد با خریدن تراکتور یا دیگر وسایل نقلیه، به جای کار کشاورزی یا حمل و نقل، نسبت به قاچاق سوخت اقدام می کنند و در رهگذر اجرای طرح های پیشگیرانه، برخی مواقع مشکلاتی نیز برای حتی شهروندانی که درگیر قاچاق سوخت نیستند ایجاد می شود.
اهتمام لازم در مناطق درگیر قاچاق سوخت به تقویت فرهنگ مقابله با قاچاق از جمله الزامات خوانده شده تا افرادی که درگیر قاچاق سوخت می شوند، تحت فشار بومیان همان مناطق نیز قرار گیرند و غیر از پیشگیری از تاراج ارزان سرمایه های ملی ایرانیان، تبعات قاچاق سوخت نیز در این مناطق کاهش یابد.