. چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳

کد خبر: 100598 تاریخ انتشار : جمعه 11 آبان 1403 | 15:28 ب.ظ

۱۸۰ هزار تن خرما در جنوب کرمان برداشت شد

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: باوجود خسارت ناشی از بارندگی شدید همراه با توفان در زمان برداشت محصول، ۱۸۰ هزار تن خرما در این منطقه برداشت و در سردخانه ها ذخیره شد. به گزارش کنارصندل به نقل از ایرنا ، صادق حسین زاده روز جمعه ضمن اشاره به کاهش ۷۰ هزار تنی برداشت […]

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: باوجود خسارت ناشی از بارندگی شدید همراه با توفان در زمان برداشت محصول، ۱۸۰ هزار تن خرما در این منطقه برداشت و در سردخانه ها ذخیره شد.

به گزارش کنارصندل به نقل از ایرنا ، صادق حسین زاده روز جمعه ضمن اشاره به کاهش ۷۰ هزار تنی برداشت محصول در مقایسه با پیش بینی ها اظهار کرد: بارندگی به میزان مناسبی بود و در زمان گرده افشانی هم دمای خوبی در منطقه داشتیم بنابراین پیش بینی ها مبنی بر تولید ۲۵۰ هزار تن خرما در سطح کشت ۳۱ هزار و ۶۰۰ هکتار در جنوب کرمان بود که خسارت ها میزان آن را کاهش داد.

وی ادامه داد: عنبرآباد و جیرفت بیشترین سطح زیر کشت خرما در جنوب کرمان را دارند و شهرستانی با کمتر از سه هزار هکتار سطح زیر کشت خرما در جنوب کرمان نداریم.

حسین زاده افزود: رقم های مضافتی، کلوته و مرداسنگ بیشترین رقم های خرمای تولیدی جنوب کرمان را تشکیل می دهد اما بیش از ۶۰ رقم در این منطقه کشت می شود که ۲۰ رقم آنها همچون پیارم، زاهدی و برهی رقم های تجاری است.

صادرات خرما

وی بیان کرد: پارسال بیش از ۲۰۰ هزار تن تولید خرما داشتیم که افزون بر ۶۵ هزار تن به کشورهایی همچون روسیه، افغانستان، پاکستان، هندوستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر شد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان با بیان اینکه رقم خرمای سازگار بومی ما کلوته است اظهارداشت: این رقم در کشورهایی همچون افغانستان، پاکستان و هند بسیار خواهان دارد و در مقابل شرایط محیطی نیز مقاوم‌تر است بنابراین به کشاورزان توصیه می شود بیشتر از این رقم را کشت کنند.

وی افزود: این رقم خرمای ۲ منظوره، هم تر و هم خشک است و می تواند داخل سردخانه و همچنین خارج سردخانه با خشک کردن نگهداری شود.

حسین زاده گفت: خرمای جنوب کاملا ارگانیک تولید می شود و اصلا از سم استفاده نمی شود، کودها هم اکثرا حیوانی است و از کود شیمیایی به مقداری که لازم باشد توصیه می شود.

وی ادامه داد: سال های قبل خرما در این منطقه فقط تولید می شد و چرخه بعد از آن یعنی بسته بندی و بازاریابی مورد توجه قرار نمی گرفت که مشاهده می کردیم به اسم شهرها و استان های دیگر بسته بندی می شد اما سه تا چهار سال اخیر بسته بندی، بازاریابی و صادرات مستقیم از جنوب کرمان مورد توجه قرار گرفته است.

حسین زاده تاکید کرد: خرمای جنوب کرمان خرمای سالمی است و به هر کشوری صادر شده درخواست ها برای خرید چند برابر شده است.

وی اظهار کرد: در فصل برداشت خرما از کشورهای مختلف دنیا بازرگان هایی برای خرید مستقیم به منطقه می آیند.

به گزارش کنارصندل به نقل از ایرنا ، بیشترین سطح زیر کشت خرما در جنوب کرمان مربوط به شهرستان عنبرآباد با هفت هزار و ۵۰۰ هکتار است

نظرات بینندگان:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *