چالش اعتباری در منابع طبیعی جنوب کرمان؛ از تخصیص ناچیز استانی تا عدم حمایت ملی

به گزارش کنارصندل به نقل از ایرنا، مدیرکل منابع طبیعی جنوب کرمان با اشاره به اینکه اعتبارات ما اندک بوده است گفت: اعتبارات استانی ۲۵ درصد تخصیص یافته است که آن هم ناچیز است اما اعتبارات ملی اصلا تخصیص نیافته است و امیدواریم تا انتهای سال مالی اعتباراتی تخصیص یابد.
قاسم رحیمی نیا شامگاه یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شرمنده مردم هستم که در حوزه آبخیرداری گاهی نمی توانم کاری انجام دهم اما برنامه داریم در جنوب کرمان سه و نیم میلیون تن کاهش فرسایش بادی داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه بیشتر مناطق مسکونی در جنوب کرمان در حاشیه هلیل است و شیب آب هم به طرف این رودخانه است اضافه کرد: سیل خیزی یک بحران در جنوب کرمان است و آبخوان داری و آبخیزداری از اهمیت زیادی برخوردار می شود و با توجه به نظر مثبت مدیران محلی و استانی در مورد این بخش شاهد اعتبارات خوبی در سال آینده خواهیم بود.
مدیرکل منابع طبیعی جنوب کرمان در رابطه با خشک شدن تالاب جازموریان و در نتیجه کاهش پوشش گیاهی منطقه اظهار کرد: تصرف اراضی جازموریان و حفر چاه های زیاد مزید بر مشکلات آن شده است و آب منطقه ای باید اقدام جدی تری کند چون منابع طبیعی یک کار جمعی است.
مساله زمین های تصرف شده قدیمی در جازموریان
رحیمی نیا ادامه داد: اراضی تصرفی قدیمی هم در جازموریان وجود دارد چون نیرو نداریم و نمی توانیم کامل از تصرفات جلوگیری کنیم و نیاز به همکاری مردمی وجود دارد.
وی موضوعات آب، خشکسالی، ریزگرد و فرونشست زمین را از بحران های منطقه دانست که برای برون رفت باید به منابع طبیعی توجه شود.
رحیمی نیا افزود: امسال اداره کل دادگستری استان برای تعیین حقوق عامه از دستگاه ها پیشنهادات لازم را دریافت کرده است که یکی از اولویت های ما حقابه تالاب جازموریان بود.
معادن زیرزمینی در مناطق جنگلی
وی در رابطه با مجوزهای معدن هم گفت: جایی که انبوه پوشش گیاهی وجود داشته باشد و به پوشش گیاهی آسیب برساند معادن باید زیرزمینی کار کنند.
مدیرکل منابع طبیعی جنوب کرمان در رابطه با مجوز اکتشافات جدید گفت: ما فعلا مجوز اکتشاف داده ایم و اگر جایی پوشش زیاد باشد تعهد می گیریم که زیرزمینی کار کنند.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا سابقه فعالیت معدن زیرزمینی در کشور در مناطق جنگلی وجود داشته است اظهار کرد: معدن زیرزمینی داریم اما در مناطق جنگلی و یا پوشش گیاهی نیست.
رحیمی نیا ادامه داد: معدنی غیرمجاز در جنوب کرمان نداریم مگر معدنی به صورت غیرمجاز مناطقی را در اطرافش تصرف کرده باشد و برداشت غیرمجاز کند.
وی یادآور شد: مناطقی که پوشش داشته باشد امکان دادن مجوز معدن نداریم شاید قبلا مجوز داده باشند.
بهره برداری از ۳۲۴ میلیارد ریال طرح
رحیمی نیا با اشاره به طرح های هفته منابع طبیعی گفت: ۱۳ طرح آبخیزداری و آبخوانداری با ۳۲۴ میلیارد ریال به بهره برداری می رسد که یک هزار و ۲۴۵ خانوار از آن بهره مند می شوند و موجب اشتغال ۱۵۲ نفر به صورت مستقیم و ۳۳۴ نفر به صورت غیر مستقیم می شود.
وی یادآور شد: سال گذشته سه میلیون و ۱۹۰ اصله نهال تولید کردیم و ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار اصله نهال کاشتیم.
مدیرکل منابع طبیعی جنوب کرمان با اشاره به احداث بادشکن بیولوژیک اطراف مزارع ادامه داد: با مشارکت مردم۹۷۱ کیلومتر نهال اطراف مزارع کشت شد و۷۵۰ هکتار زراعت چوب داشتیم.
وی با بیان اینکه امسال پاسگاه حفاظتی بخش ساردوییه جیرفت راهاندازی شد اضافه کرد: ۵۰۰ هکتار نهال کاری در اراضی ملی داشتیم که از کهور ایرانی استفاده شد.
رحیمی نیا افزود: در زمینه حدنگاری ۹۹ درصد جنوب کرمان سند مالکیت به نام استان دریافت شده است.
برخورد با زمین خواران دانه درشت
وی بیان کرد: در سال گذشته، ۱۰۷ هکتار خلع ید، ۷۹۹ هکتار رفع تصرف ، ۲۵۳ هکتار حریق داشتیم و ۱۱ متهم دستگیر شده و چهار کوره زغال منهدم شد.
رحیمی نیا ادامه داد: ۶۴ پرونده چرای غیرمجاز دام تشکیل شده است و ۹۵۷ فقره تماس با یگان حفاظت صورت گرفته است.
مدیرکل منابع طبیعی جنوب کرمان تصریح کرد: در زمینه برخورد با زمین خواری تعارفی با هیچ دانه درشتی نداریم و یکی از این افراد بعد از برخورد از شخص من شکایت کرد که تبرئه شدم.
