پایان زندهگیری بره میشها؛ از چاه دادخدا تا بازداشتگاه

یکی از تهدیدهای گونههای جانوری در جنوب کرمان زندهگیری بره میش وحشی و نوزادان گونههایی همچون میش و جبیر است که در یکی از این موارد با تلاش ماموران حفاظت محیط زیست، متخلف زندهگیری چهار بره میش در منطقه چاه دادخدا شهرستان قلعه گنج دستگیر شد.
به گزارش کنارصندل به نقل از ایرنا ، در جنوب استان کرمان زندهگیری برههای میش، جمع آوری و به خانه بردن آنها موجب تغییر عادات و رفتار غذایی این حیوان میشود که امکان رهاسازی و بازگشت مجدد به طبیعت هم وجود نخواهد داشت.
حیوان بعد از زایمان، بره را برای تغذیه خود رها میکند و در این شرایط برخی افراد اقدام به زندهگیری آن میکنند که تعدادی از آنها انگیزههای مالی دارند. بره باید رمز و راز زندگی در طبیعت را از مادرش بیاموزد، در چرخه زیستی و همراه همنوعش باشد و تولید مثل کند تا نسلش حفظ شود.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست کرمان روز شنبه درباره دستگیری متخلف زندهگیری برههای میش به خبرنگار ایرنا گفت: روز جمعه از طریق فضای مجازی متوجه شدیم که فردی در جنوب استان و در شهرستان قلعه گنج و منطقه چاه دادخدا تعداد چهار راس بره میش وحشی را از سطح زیستگاههای فاریاب زنده گیری کرده و داخل منزل نگهداری میکند.
ضیاء الدین سلجوقی افزود: پیگیری این موضوع را در دستور کار یگان حفاظت اداره کل قرار دادیم و پس از دریافت حکم بازرسی منزل از مقام قضایی طی یک عملیات اطلاعاتی و تماس با آن فرد به عنوان خریدار وارد عمل شده و به اتفاق ماموران اجرایی یگان حفاظت اداره کل و ماموران اجرایی اداره حفاظت محیط زیست شهرستان قلعه گنج بازرسی منزل صورت گرفت که تعداد چهار راس بره میش وحشی کشف و ضبط شد.
وی بیان کرد: متهم دستگیر و پرونده نامبرده برای سیر مراحل قانونی به مرجع قضایی ارسال که متخلف با دستور مقام قضایی روانه بازداشتگاه شد.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست کرمان از مردم استان درخواست کرد که هنگام ورود به طبیعت از دست زدن به نوزادان حیوانات یا زندهگیری آنها خودداری کنند که این کار تخلف محسوب میشود.
امکان بازگرداندن برهها به طبیعت وجود ندارد
مسئول روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان هم به خبرنگار ایرنا گفت: اگر این بره میشها به طبیعت بازگردند، تلف میشوند بنابراین به ناچار آنها را به مراکز تکثیر و پرورش یا باغ وحشها میدهیم.
حجت الله مرادی افزود: در این مورد اخیر فرد متخلف زمان زیادی این برهها را نگهداری کرده بوده و حیوانات عملا دست آموز شده بودند در نتیجه عادات و رفتار غذایی آنها تغییر میکند.
وی گفت: اگر روزهای اول زندهگیری باشد و به همان مکانی که زندهگیری شده اند، مراجعه کنیم و بتوانیم مادر آنها را پیدا کنیم احتمال رهاسازی وجود دارد اما بیش از ۲ یا سه روز دیگر امکان رهاسازی وجود ندارد.مرادی بیان کرد: چند مرکز تکثیر و پرورش در استان کرمان وجود دارد که بر اساس دستورالعمل و بازدیدی که صورت میگیرد برههای زندهگیر شده توسط متخلفان، به این مراکز داده میشود.
