گروه موسیقی هلیل نوازان جیرفت نماینده استان کرمان در سومین جشنواره ملی نیانبان کیش

نام نویسی در سومین جشنواره نیانبان کیش از ۷ خرداد آغاز شدو نتایج نهایی پس از ۱۳ خرداد اعلام گردیدو جشنواره نیز ۲۱ تا ۲۴ خرداد در کیش برگزار می شود.
پس از اینکه دبیرخانه سومین جشنواره ملی نیانبان کیش شرایط شرکت و گاه شمار رویداد فرهنگی هنری را اعلام کرد.
این گروه موسیقی خوش ذوق و خوش آتیه جنوب استان کرمان به سرپرستی علی جلالی و تیم منسجمش، که سابقه اجرا در این جشنواره را دارد با ارسال دو قطعه فولکلوریک وسنتی (یک قطعه آوازی با متر آزاد + یک قطعه ضربی با متر مشخص) در این جشنواره_ از بین بیش از ۱۵۰ گروه شرکت کننده پذیرفته شدکه جای بسی تبریک دارد.
اهدای تندیس، لوح تقدیر و جایزه نقدی به آثار برتر از بخش های اصلی سومین جشنواره نیانبان کیش است.
تجلیل از پیشکسوتان موسیقی جنوب ایران بدون نیاز به ارسال اثر در بخش ویژه جشنواره انجام خواهد شد.
نیانبان، کهن سازی است بادی که بهعنوان میراث مشترک فرهنگی استانهای هرمزگان، بوشهر، خوزستان و کرمان از سوی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به ثبت ملی رسیده است.
علی حسنلو معاون گردشگردی سازمان منطقه آزاد کیش، بابک عامل دبیر این جشنواره و تعدادی از مدیران سازمان گردشگری منطقه آزاد کیش در نشست رسانهای جشنواره مطالبی را عنوان کردند.
بابک عامل دبیر جشنواره در این نشست خبری عنوان کرد: در پوستر جشنواره سوم ما از یک زن، یک دختر و یک بانوی ایرانی حلیمه ملاح کنگانی استفاده کردیم تا نشان دهیم زنان ایرانی میتوانند همپای مردان در موسیقی فعال باشند.
وی گفت:امیدوارم توانسته باشیم پیام خود را به درستی منتقل کنیم.
ساز نی انبان فقط در استان های جنوبی استفاده نمی شود بلکه در کشورهای مختلف و حتی شمال کشور هم ساز نی انبان داریم. یکی از تاکیدهای ما در این جشنواره معرفی گروه هایی است که مغفول مانده اند.
در ادامه این نشست حسنلو عنوان کرد: افتخار داریم دور سوم جشنواره نی انبان را در جزیره زیبای کیش میزبانی کنیم. سیاست دوره جدید مدیریت گردشگری کیش رویداد محور است و به دنبال بین المللی کردن واقعی رویدادهایی که سبقه و سابقه در جزیره دارند، هستیم. اما این جشنواره که برگرفته از سازی است که ریشه در هویت و اصالت جنوب کشور دارد هم جشنواره ای فرهنگی است و هم برای جاذبه گردشگری مورد توجه قرار میگیرد. ما علاوه بر برگزاری یک رویداد دوست داریم روی میراث و فرهنگ و تمدنمان مانور دهیم و در کنار آن نگاه راهبردی به میراثمان داشته باشیم. امیدوارم بتوانیم با این جشنواره، زیبایی های جزیره کیش را هم به گردشگران خارجی و هم داخلی نشان دهیم.
وی درباره رویکرد جشنواره بیان کرد: انتخاب نی انبان نگاه تزیینی نیست بلکه راهبردی است. می توانم ادعا کنم ساز نی انبان با اولین دوره این جشنواره که دبیری آن برعهده محسن شریفیان بود، مورد توجه قرار گرفت.
حسنلو درباره غیررقابتی بودن جشنواره، بیان کرد: برگزاری جشنواره ای با موضوع نی انبان در سطح ملی یکی از سخت ترین کارهای دنیا بود. جشنواره هیئت انتخاب دارد، ولی داوری ندارد چون میتوانیم انتخاب کنیم از لحاظ فنی و اجرایی کدام گروه ها حرفه ای تر هستند اما نمی توانیم بگوییم که مثلا موسیقی خوزستان از موسیقی شمال بهتر یا ضعیف تر است به همین دلیل جشنواره رقابتی برگزار نمیشود
وی در پایان گفت : ساز نی انبان فقط در استان های جنوبی استفاده نمی شود بلکه در کشورهای مختلف و حتی شمال کشور هم ساز نی انبان داریم. یکی از تاکیدهای ما در این جشنواره معرفی گروه هایی است که مغفول مانده اند.
این جانب منوچهر صبوری به عنوان دلسوز فرهنگ و هنر و تمدن جنوب استان کرمان جا دارد ضمن دعوت از همه کرمانی های مقیم جزیره کیش و حمایت از گروه هلیل نوازان از طرف خودم و یک میلیون مردم جنوب استان کرمان صمیمانه از مدیریت جدید و هیات مدیره انجمن موسیقی جنوب استان کرمان که تلاش های موثری در جهت رشد و اشاعه فرهنگ موسیقیایی جنوب استان قدم های مثبتی بر می دارند تشکر کنم.
منوچهر صبوری _هنرمند
