. یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

کد خبر: 70552 تاریخ انتشار : شنبه 19 فروردین 1402 | 14:53 ب.ظ

مبارزه با آفت سن در ٣۵ هزار هکتار از مزارع گندم جنوب کرمان

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: عملیات مبارزه با آفت سن گندم در بیش از ٣۵ هزار هکتار از مزارع این منطقه انجام شد. معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: عملیات مبارزه با آفت سن گندم در بیش از ٣۵ هزار هکتار از مزارع این منطقه انجام […]

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: عملیات مبارزه با آفت سن گندم در بیش از ٣۵ هزار هکتار از مزارع این منطقه انجام شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: عملیات مبارزه با آفت سن گندم در بیش از ٣۵ هزار هکتار از مزارع این منطقه انجام شد.

به گزارش کنارصندل به نقل از ایرنا، پیمان نامور افزود: با توجه به نخستین گزارش ریزش سن گندم در دهه دوم بهمن ماه از مزارع منطقه جنوب کرمان، عملیات پایش مزارع با تشکیل تیم‌های شبکه مراقبت در شهرستان‌های تابعه آغاز و عملیات مبارزه با سن مادر در سطح بیش از چهار و ۶٠٠ هکتار از مزارع انجام شد.

وی اظهار داشت: در ادامه، عملیات مبارزه با پوره (حشره جوان بالدار شبیه حشرات بالغ) آفت سن از اوایل اسفند ماه در شهرستان‌های جنوبی آغاز و تاکنون در بیش از ۳۱ هزار هکتار از مزارع، مبارزه با پوره انجام شده است.

نامور اضافه کرد: با توجه به اهمیت تولید محصول استراتژیک گندم و لزوم حفظ محصول از خسارت آفات و بیماری‌ها، همه تیم‌های شبکه مراقبت بخش دولتی و خصوصی در ایام تعطیلات نوروز در منطقه مستقر بودند.

وی یادآور شد: با هماهنگی‌های صورت گرفته با بخش خصوصی برای تأمین تجهیزات سمپاشی شامل سمپاش پشت تراکتوری و پهپادهای موجود در منطقه، تمهیدات لازم برای مبارزه به موقع با آفت فراهم شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان با اشاره به اینکه سال گذشته میزان کشت قراردادی هفت هزار و ۵٠٠ هکتار بوده که امسال به ٣٩ هزار و ۶٣۵ هکتار افزایش یافته است گفت: پیش‌بینی می‌شود تا پایان فصل مبارزه با سن، نزدیک به ۴۰ هزار هکتار از مزارع منطقه علیه این آفت سمپاشی شوند.

وی با بیان اینکه بیش از ۶ هزار هکتار سطح کشت غیرقراردادی نیز در جنوب کرمان وجود دارد ادامه داد: در مبارزه با آفت سن تفکیکی در نوع کشت صورت نمی‌گیرد و تنها در زمین‌هایی که نیاز به مبارزه داشته باشند اجرا می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان یادآور شد: با توجه به نوع کشت و موقعیت جغرافیایی منطقه، شروع کشت و همچنین شروع فصل مبارزه با آفت متفاوت است.

نامور افزود: مبارزه با سن از اسفند در قلعه‌گنج و رودبار که زودتر کشت را شروع کرده‌اند، آغاز می‌شود و تا فروردین در شهرستان‌هایی همچون جیرفت و فاریاب به اتمام می‌رسد.

نظرات بینندگان:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + ده =