. جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

کد خبر: 2959 تاریخ انتشار : شنبه 31 مرداد 1394 | 17:14 ب.ظ

سیاسیون بخوانند،منشور اخلاق انتخاباتی استان تدوین شد/ متن کامل منشور

به گزارش سایت کنارصندل و به نقل از گفتار نو، فعالان سیاسی استان کرمان از جناح‌های مختلف سیاسی نیز به خواسته رزم حسینی لبیک گفتند و علی مصطفوی و محمد فرشاد از چهره‌های اصلاح‌طلب، حجت‌الاسلام مهدی عرب‌پور و احمدعلی مقدم از طیف اصولگرایان و محمد رحیم ابوسعیدی از اعتدال‌گرایان با همکاری و مشاوره سایر فعالان […]

به گزارش سایت کنارصندل و به نقل از گفتار نو، فعالان سیاسی استان کرمان از جناح‌های مختلف سیاسی نیز به خواسته رزم حسینی لبیک گفتند و علی مصطفوی و محمد فرشاد از چهره‌های اصلاح‌طلب، حجت‌الاسلام مهدی عرب‌پور و احمدعلی مقدم از طیف اصولگرایان و محمد رحیم ابوسعیدی از اعتدال‌گرایان با همکاری و مشاوره سایر فعالان سیاسی تدوین منشور انتخاباتی را در دستور کار قرار دادند و در نهایت این منشور در خرداد ماه امسال رونمایی شد.

مفاد منشور

۱- رعایت تقوای الهی :
رعایت تقوای الهی توصیه اصلی دین ، پیامبر رحمت (ص) و ائمه هدی (ع) است و تاثیرات بسیار عمیق در حوزه فردی و اجتماعی دارد . ضمن یادآوری این امر مهم و اهتمام و جدیت در عمل به این حکم الهی ، احترام به ارزش های مترقی دینی ، معنویت خواهی و تسلیم در برابر فرمان و خواست الهی را از لوازم بندگی دانسته و کلیه گروههای سیاسی و فعالان ، کاندیداها و هواداران را به رعایت این اصل مهم فرا می خوانیم .

۲-اعتقاد به ولایت فقیه :

اعتقاد داریم که ولایت فقیه ستون خیمه نظام اسلامی و اصل مترقی قانون اساسی است . بنابراین رهنمودهای بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی حضرت امام (ره) و رهبری معظم انقلاب حضرت آیت ا… خامنه ای را نصب العین قرار داده و بر این باوریم که رقابتهای انتخاباتی بین گروههای سیاسی در ذیل نظام جمهوری اسلامی و چتر گسترده ولایت فقیه معنا خواهد یافت . معتقدیم بعد از قوانین ، فصل الخطاب نظرات و رهنمودهای معظم له خواهد بود .

۳-احترام به قانون و تمکین از آن :
قانون به صورت اعم و قوانین مربوط به انتخابات و نحوه عمل احزاب و گروههای سیاسی را ضامن برگزاری انتخابات اصولی دانسته وتمامی فعالیتهای انتخاباتی خود را بر همین مبنا سازماندهی و به پیش خواهیم برد .

بر این اساس ضمن اهتمام جدی در عمل به قانون انتخابات و همچنین قانون فعالیت احزاب ، جمعیتها و گروههای سیاسی ، بویژه ماده ۱۶ این قانون و مواد ۲۸ تا ۳۶ آئین نامه اجرائی آن ، در صورت بروز هر گونه تخلف قانونی و اخلاقی از سوی زیرمجموعه ، با افراد متخلف برخورد انضباطی تشکیلاتی نموده و عند اللزوم به مراجع ذی صلاح جهت رسیدگی قانونی معرفی خواهیم نمود . ضمن آنکه از مجریان قانون نیز می خواهیم با متخلفین از قانون بدون اغماض برخورد بموقع و جدی نمایند .

۴-توجه و تعهد به اصول اخلاقی :
توجه و تعهد به اصول اخلاقی اعم از حفظ کرامت و حرمت انسانی و عزت نفس ، وفای به عهد و امانت داری ، صداقت ، درستکاری و صبر و بردباری و همچنین پرهیز از اسراف و تبذیر ، نفاق و تفرقه ، تهمت ، غیبت و افترا و اجتناب از دادن وعده ها و شعارهای سطحی ، غیرمتناسب ، دست نیافتنی و عوام فریبانه ، تضمین کننده انتخاباتی اخلاقی و آبرومند است ضمن اهتمام به تحقق این امر ، هر گونه رفتار غیرقانونی و اخلاقی اعم از تخریب ، هتک حرمت افراد و گروهها و فریب افکار عمومی را منافی اخلاق اسلامی و خلاف شرع دانسته و در صورت بروز به شکل مقتضی و مناسب محکوم خواهیم نمود .
۵- تعهد به حفظ آرامش فضای انتخاباتی :
معتقدیم انتخابات باید در فضای آرام برگزار شود لذا ما گروههای سیاسی ضمن پایبندی به این اصل با توجه به رعایت شور و نشاط سیاسی هر رفتار و کنشی که این فضا را مخدوش نماید خلاف شرع و قانون دانسته و در صورت بروز ، بدون توجه به گرایش های سیاسی ، به شکل مقتضی محکوم خواهد گردید .
۶- تلاش در جهت تحقق مشارکت حداکثری :
ما اعتقاد داریم انتخابات یکی از عرصه های مهم جمهوری اسلامی وپشتوانه مردمی آن است لذا ضمن تلاش برای انجام انتخاباتی پرشور اعتقاد داریم مشارکت حداکثری زمانی محقق خواهد شد که همه سلایق در عرصه انتخابات حضور فعال داشته و در تبلیغات و رساندن برنامه های انتخاباتی خود به مردم در چارچوب قانون آزاد باشند . لذا هر حرکت غیرقانونی که منجر به حذف سلیقه و گرایشی خاص گردد محکوم است.

۷تلاش در جهت شفاف سازی مواضع سیاسی و مسائل مالی :
براساس فرمایش نبی مکرم اسلام « اتقوا من مواضع التهم » و توصیه موکد به پرهیز از مواضع تهمت ، تمام تلاش خود را در جهت شفافیت مواضع سیاسی و مسائل مالی انجام داده ، بگونه ای که در حوزه مواضع سیاسی امکان سوءاستفاده مخالفین نظام و بیگانگان فراهم نگردد و در حوزه مباحث مالی نیز شائبه استفاده از منابع غیرمشروع و غیرقانونی مرتفع گردد.
همچنین ضمن اعتقاد کامل به حرمت استفاده از بیت المال در راستای منافع حزبی و گروهی ، از امکانات دولتی و عمومی در انجام فعالیت های انتخاباتی به هیچ وجه استفاده ننموده و از اسراف و تبذیر و تبلیغات پرهزینه نیز دوری خواهیم نمود .

۸-دفاع از حقوق سایر احزاب و گروه های سیاسی :
گروههای سیاسی وارد شده در عرصه انتخابات نماینده سلایق مختلف و موجب تضارب آراء و افکار و در نهایت نشاط سیاسی و حضور حداکثری مردم هستند ، باور داریم که همه گروههای وارد شده در عرصه انتخابات وفادار به نظام ، ولایت فقیه و خواستار عزت کشور بوده و از حضور موثر همه گروهها و احزاب قانونی حمایت می نمائیم .

۹-ترجیح منافع ملی بر منافع حزبی و گروهی :
انتخابات عرصه ای برای تجلی وجه مردمی نظام است و شور سیاسی توام با شعور را می طلبد لذا اعتقاد داریم رقابت اصولی و نقد منصفانه و بررسی علمی و منطقی برنامه ها و رویکردها از ضروریات هر رقابت انتخاباتی بوده لیکن نبایستی به زیر سئوال بردن دستاوردهای نظام اسلامی در ادوار مختلف منجر شـود بدیـن جهت منافع ملی را بر منافـع حزبـی و گروهـی ترجیـح
می دهیم .

۱۰-احترام کامل به انتخاب مردم و نتایج آراء :
بنا به فرموده امام (ره) که «میزان رای ملت است » و همچنین بیان مقام معظم رهبری که « رای مردم یک امانت و حق الناس است » ضمن تلاش و کوشش جهت مشارکت مردم و برگزاری انتخاباتی پرشور و آبرومند و همچنین انجام رقابتی قانونمند ، پایبندی به اصول و قانون را فارغ از نتیجه انتخابات ، پیروزی برای خود و مردم دانسته و در پایان به انتخاب و رای مردم احترام خواهیم گذارد .

نظرات بینندگان:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − 13 =