. پنج شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

کد خبر: 78185 تاریخ انتشار : شنبه 4 شهریور 1402 | 16:19 ب.ظ

ایجاد سازش بین ۴ طایفه و رهایی ۶ محکوم از قصاص نفس با همت ستاد صبر

با همت ستاد ملی، صبر، علاوه بر انجام اقدامات مختلف سازشی در سراسر کشور، رفع اختلاف و ایجاد سازش بین ۲ طایفه در استان خوزستان و ۲ طایفه در استان لرستان و بازگشت به زندگی ۶ محکوم به قصاص نفس در ۲ استان کرمان و لرستان، تنها در یک هفته امکانپذیر شد. به گزارش کنارصندل […]

با همت ستاد ملی، صبر، علاوه بر انجام اقدامات مختلف سازشی در سراسر کشور، رفع اختلاف و ایجاد سازش بین ۲ طایفه در استان خوزستان و ۲ طایفه در استان لرستان و بازگشت به زندگی ۶ محکوم به قصاص نفس در ۲ استان کرمان و لرستان، تنها در یک هفته امکانپذیر شد.

به گزارش کنارصندل به نقل از خبرگزاری میزان – صبر، گذشت، صلح و مهربانی از موضوعات آشنای فرهنگ ایرانی و آموزه‌های تاثیر گذار دینی مردم کشور است و تلاش برای حل اختلافات با تکیه بر باور‌ها و ظرفیت‌های مردمی در این موضوعات موجب افزایش ضریب سلامت روحی، روانی و آرامش اجتماعی شده و در نهایت به رضایت عمومی منجر می‌شود.

ستاد ملی صبر مخفف سه مفهوم «صلح، بخشایش و رضایت» است که به عنوان یک نهاد فرابخشی و مردمی در کنار مرکز توسعه حل اختلافات قوه قضاییه با همین فلسفه و جهت ایجاد و ترویج صلح و سازش با بهره مندی از ظرفیت‌های مردمی تشکیل شد و با تجمیع تمامی ظرفیت‌های فرهنگی، اجتماعی و حاکمیتی گام‌های موثری در تحقق این امر برداشته است.

از طرفی در بدنه مردم و صنوف مختلف ظرفیت‌های بالقوه‌ای در ایجاد صلح و سازش در منازعات و اختلافلات وجود دارد که با تشکیل «ستاد ملی صبر» و جذب این ظرفیت‌های مردمی با عناوین «صلح یار و سفیران صلح» موجب شد تا از افراد دارای نفوذ و معتمدان مردمی برای ایجاد صلح و سازش و اصلاح ذات البین بین طرفین دعوی استفاده شود.

حال ستاد ملی صبر توانسته با استفاده از این ظرفیت‌ها و در قالب پویش‌های مردمی مانند «به عشق حسین (ع) می‌بخشم، به حرمت علی (ع) می‌بخشم، به حرمت امام رئوف می‌بخشم و …» در مناسبت‌های مختلف ملی و مذهبی در راستای توسعه صلح وسازش و نهادینه کردن فرهنگ عفو گذشت بین مردم کشوراقدامات ارزشمندی انجام دهد.

از طرفی حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در همایش سفیران صلح شورای حل اختلاف قوه قضاییه اظهار کرد: خداوند اهل کرامت و بخشش است و دوست دارد انسان‌ها با مودت، محبت و صفا و آرامش در جهت رسیدن به کمال انسانی حرکت کنند.

وی افزود: خداوند هر کس که برای اصلاح خود و دیگران و جلوگیری از آسیب دیدن جامعه و ایجاد صلح و سازش و آرامش بین مردم تلاش کند دوست دارد و مورد تکریم قرار می‌دهد.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای افزود: اگر فردی محکوم به قصاص بود و حکم شرع و قانون درباره او اجرا شد، هم برای اطرافیانش عوارض دارد و در روحیه و فکر آن‌ها تأثیر منفی می‌گذارد و هم شاکی و اولیای دم عموما به آرامش نمی‌رسند.

وی با اشاره به آثار روانی و تربیتی صلح و سازش ادامه داد: اگر اختلافات و تنازعات با گذشت و صلح منجر به صلح و سازش شود هم خود شاکی و اولیای دم به آرامش می‌رسند و هم کسی که محکوم بوده همیشه ممنون طرف مقابل خواهد بود و به جای انتقام‌جویی به فکر آن می‌افتد که لطف و محبت او را جبران کند.

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم استفاده عالمانه و هنرمندان از شیوه‌ها و روش‌های جدیدتر، موثرتر و کوتاهتر برای تحقق صلح و سازش در جامعه تأکید کرد و گفت: اگر هنرمندان و نویسندگان و مداحان و روحانیون با بیان زیبا و با زبان هنر و با ساخت یک فیلم و مستند آثار و برکات صلح و سازش را از دیدگاه عقلانی تبیین کنند و با کمک متعمدان جامعه، صلح و سازش به فرهنگ عمومی تبدیل شود از تشکیل بسیاری از پرونده‌های قضایی پیشگیری می‌شود.

بر همین اساس از اقدامات ابتکاری و قابل توجه اخیر ستاد مردم نهاد صبر، تدوین نماآهنگی با عنوان «۶۰ ثانیه صبر است» که تنها در مدت زمان یک دقیقه برخی از اقدامات ستاد‌های ملی صبر سراسر کشور را بصورت هفتگی جهت ترویج فرهنگ ایثار و صبر در جامعه و بین مردم به تصویر می‌کشد، در گزارش زیر به اقدامات گنجانده شده در یکی از این نماآهنگ‌ها اشاره شده است.

رهایی یک محکوم از قصاص نفس در جیرفت استان کرمان

در قالب پویش «به عشق حسین (ع) می‌بخشم» و با تلاش خیران، صلح‌یاران ستاد ملی صبر و مددکاران زندان با جلب رضایت و گذشت اولیای دم، رهایی ازقصاص نفس یک محکوم پس از سال‌ها تحمل حبس در شهرستان جیرفت استان کرمان امکانپذیر شد.

رفع اختلافات ۲ طایفه و رهایی یک محکوم از قصاص نفس در لرستان

با همت دادگستری کل استان لرستان و تلاش‌های بزرگان و ریش سپیدان منطقه و ایجاد سازش بین ۲ طایفه استان در برگزاری مراسم محلی «کارد، کفن و قرآن» اولیای دم و شاکیان پرونده پس از صدور و تایید حکم قصاص نفس با گذشت از حق قانونی خود و اعلام رضایت موجبات رهایی از قصاص نفس یک محکوم را فراهم کردند.

تاکید امام جمعه زنجان نیز بر تقویت و توسعه صلح وسازش در جامعه

از ابتدای برگزاری پویش مردمی «به عشق حسین (ع) می‌بخشم» توسط ستاد مردم نهاد صبر، علما و ائمه جمعه به منظور توسعه سازش و مصالحه بین مردم با ترویح فرهنگ گذشت به حرمت اهل بیت و پیروی از سنت حسنه ائمه اطهار، به این پویش پیوسته‌اند.

امام جمعه زنجان نیز با پیوستن به این پویش بر تقویت و توسعه صلح وسازش در جامعه و بین مردم تاکید کرد.

نشست رابطان صبر استان گلستان جهت هماهنگی

با همت مرکر توسعه حل اختلاف استان گلستان جلسه هماهنگی بین رابطان صبر، استان به منظور توسعه و ایجاد صلح وسازش برگزار شد.

هم اندیشی و تلاش صلح یاران ایلامی در مسجد برای ایجاد سازش

با همت ستاد ملی صبر استان ایلام جلسه هم اندیشی صلح‌یاران برای ترویج پویش «به عشق حسین (ع) می‌بخشم» و توسعه فرهنگ گذشت در مسجد صاحب الزمان (ص) برگزار شد.

ایجاد سازش بین ۲ طایفه در قالب پویش «به عشق امام حسین (ع) می‌بخشم» در استان خوزستان

با تلاش صلح یاران ستاد صبر استان خوزستان ایجاد صلح و سازش بین ۲ طایفه این استان در قالب پویش به عشق امام حسین (ع) می‌بخشم، ممکن شد.

سازش در یک پرونده ۵ میلیاردی در بیرجند استان خراسان جنوبی

با تلاش صلح یاران استان خراسان جنوبی یک پرونده اختلاف مالی۵ میلیارد تومانی در بیرجند با سازش مختومه شد.

رهایی ۴ محکوم از قصاص نفس در استان کرمان

با تلاش صلح یاران ستاد صبر استان کرمان و در قالب پویش «به عشق حسین (ع) می‌بخشم» با جلب رضایت و گذشت اولیای دم، ۴ محکوم به قصاص نفس پس از چند سال تحمل حبس از اجرای حتمی حکم قصاص نجات پیدا کردند.

نظرات بینندگان:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + سیزده =